Super Facial Serum: Din gåva vid köp för minst 950kr – Kod: SUPERSERUM

Verso Journal

Boosta din hud med vitaminer

    28 · 03 · 2022

När Retinol 8 används tillsammans med C-vitamin kan det stärka effekten som skyddar huden från synlig påverkan av miljörelaterade stressfaktorer, minimera tecken på för tidigt åldrande och ge utseendet av en jämnare hudton med naturlig lyster. Denna kombination har också kraften att skapa en optimal miljö för produkter som innehåller A-vitamin/Retinol såsom Versos unika A-vitaminkomplex Retinol 8 och vår patenterade molekyl NEAR 1. Att kombinera C-vitamin med A-vitamin förstärker och förlänger effektivitet av ingredienserna.

INTRODUKTION

C-vitamin finns naturligt i hudens översta lager, epidermis, och spelar en avgörande roll för att stärka hudens naturliga skydd mot de synliga effekterna av miljörelaterade stressfaktorer och bibehålla utseendet av en hälsosam hud.

När hudens kollagen börjar minska (kring 25 års åldern), tenderar huden att lättare påverkas av externa faktorer som solljus, föroreningar och stress. Det innebär att det naturliga C-vitaminet som finns i vår hud snabbt oxiderar och förlorar sin naturliga skyddsfunktion. Men som tur är kan vi använda högkvalitativ och resultatinriktad hudvård för att motverka dessa negativa effekter. 

EFFEKTER AV C-VITAMIN I HUDVÅRD

  • C-vitamin hjälper till att skydda huden från de synliga effekterna av miljörelaterade stressfaktorer och bidrar till att bibehålla en hälsosam hud.
  • Motverkar tecken på för tidigt åldrande. 
  • Ger en synligt jämn hudton med naturlig lyster. 
  • Bibehåller en spänstig hud.
  • Motverkar synlighet av tillfällig rodnad.
  • Minimerar utseendet av fina linjer och rynkor.

Lars Fredriksson, Grundare av Verso Skincare

Vitaminer hjälper huden att komma närmare det önskade resultatet och att bibehålla en hälsosam hud.

HUDVÅRDANDE FORMER AV C-VITAMIN

Vi har utvecklat två produkter med två olika former av C-vitamin. Produkterna kan användas tillsammans eller för olika behov. Nedan följer en förklaring av de två olika formerna av C-vitamin som vi har valt att använda, vilket C-vitamin varje produkt innehåller och deras unika egenskaper.

SODIUM ASCORBYL PHOSPHATE

Sodium Ascorbyl Phosphate är ett vattenlösligt derivat av C-vitamin med antioxidativa egenskaper som hjälper till att skydda huden från de synliga effekterna av miljöfaktorer. Eftersom vitaminer stöder varandras funktioner och ökar effektiviteten, är Sodium Ascorbyl Phosphate också funktionell tillsammans med andra vitaminer för att exempelvis minimera fina linjer och rynkor.

Denna form av C-vitamin är en perfekt introduktion till den hudförbättrande ingrediensen. Eftersom det också har en lugnande effekt på huden, är det idealiskt att använda i en hudvårdsrutin anpassad för en hud som är benägen att få finnar och tilltäpptheter. 

Finns i: Verso Daily Glow

VERSO DAILY GLOW

Verso Daily Glow är en allt-i-ett energigivande creme som omedelbart förbättrar och bibehåller hudens lyster med ett hälsosamt utseende.

Verso Daily Glow ger huden en upplyftande vitaminboost och lämnar en synligt jämnare hudton och ett gyllene glow. Den lätta, energigivande dagcremen ger både direkt och långsiktig effekt då den minimerar utseendet av fina linjer, återfuktar och hjälper huden hålla sig fräsch och balanserad hela dagen.

N°2 DAYTIME

Verso Daily Glow

TETRAHEXYLDECYLASKORBAT

Detta är en effektiv och stabiliserad oljelöslig form av C-vitamin, med minimal eller helt utan risk för irritation på huden. Tetrahexyldecylaskorbat ger synliga fördelar på huden vid användning av en koncentration så låg som 0,5 %. De flesta andra varianter av C-vitamin, såsom askorbinsyra, kräver cirka 15 % för att främja hudförbättrande resultat. Baserat på kliniska studier är Verso Super C Serum formulerad med 3 % för att optimera effekten och därmed minimera synliga pigmenteringar och lämna en jämnare hudton. Med pH som vårt eget sebum, hudens naturliga olja, kan ingrediensen dämpa utseendet av tillfällig rodnad eller irritation och ge effekt där det behövs som mest.

Finns i: Verso Super C Serum

VERSO SUPER C SERUM

Verso Super C Serum är rik på kraftfulla antioxidanter som bidrar till att ge huden en hälsosam och fräsch utstrålning. Detta aktiva serum med C-vitamin hjälper till att skydda huden från synliga effekter av miljörelaterade stressfaktorer samtidigt som för tidiga ålderstecken motverkas. Kliniska studier visar på Verso Super C Serums förmåga att förbättra utseendet av en jämnare hudton och ge strålande lyster. Serumet passar alla hudtyper.

N°4 BOOST

Verso Super C Serum

A-VITAMIN - RETINOL 8

Retinol är den tekniska termen för ett A-vitaminderivat som används i kosmetiska produkter. Inom hudvård benämns ofta ingrediensen som “the golden standard”. Det som gör retinol till en ingrediens utöver det vanliga är dess anmärkningsvärda förmåga att hjälpa huden att se revitaliserad och förnyad ut med en synbar fräschör. Retinol 8 är Versos unika A vitaminkomplex. Det är åtta gånger så effektivt som standardretinol med halverad risk för irritation. Retinol 8 har en unik förmåga att stärka hudens kommunikativa egenskaper och ingrediensen kan liknas vid en bra gyminstruktör som hjälper dig att träna trött och glåmig hud och får den att komma i toppform.

Genom att synligt stärka och ge spänst åt din hud minskar Retinol 8 betydande tecknen på för tidigt åldrande. I kombination med Niacinamid och/eller Gurkmejaextrakt förbättras märkbart de hudförbättrande effekterna av Retinol 8 ytterligare.

Vitamin A (Retinol 8) finns i följande produkter: Verso Day Cream, Verso Daily Glow, Verso Night Cream, Verso Super Facial Serum, Verso Super Eye Serum, Verso Clarifying Gel, Verso Dark Spot Fix, Verso Super Facial Oil och Verso Lip Serum.

Vitamin A (Retinol 8) finns i följande produkter:

A-VITAMIN – NEAR 1

NEAR 1 är Versos egna, patenterade molekyl som kombinerar A-vitamin och niacinamid i en unik formula där niacinamid stabiliserar och förstärker effekten av A-vitaminet. 

NEAR 1 är resultatet av åtta års utvecklingsarbete och den första molekyl i sitt slag inom hudvård. Det började som ett projekt att skapa en effektiv, stabil och skonsam form av A-vitamin. Genom att addera niacinamid (vitamin B3), tillsammans med en unik länk, lyckades vi öka stabiliteten hos A-vitamin och förstärka dess fördelar för huden.

Tack vare molekylens stabila form kan NEAR 1 leverera de förstärkta fördelarna av A-vitamin. Detta gör även att NEAR 1 passar alla hudtyper, inklusive en känslig hud.  Studier visar och bekräftar att NEAR 1 har förmåga att synbart jämna ut hudtonen och ge en förbättrad hudtextur med hälsosam glow.

NEAR 1 finns i produkten Verso Super Elixir.

VITAMIN B3 (NIACINAMID)

Niacinamid är en stabil vattenlöslig substans med låg molekylär vikt. Ingrediensen bidrar till att bibehålla fukt i huden och motverkar uppkomsten av rynkor och fina linjer, ytliga kärl, ojämn hudton och synlig rodnad. Det används i hudvård för att främja en jämn hudton, balansera en fet hy och har visat sig ha stärkande egenskaper som förbättrar hudens naturliga skydd mot miljörelaterade påfrestningar.

Vitamin B3 (Niacinamid) finns i följande produkter: Verso Super Elixir, Verso Day Cream, Verso Hydration Serum, Verso Dark Spot Fix, Verso Daily Glow, Verso Peel Mask, Verso Deep Cleanse, Verso Nourishing Cream, Verso Clarifying Gel, Verso Micellar Water och Verso Body Lotion.

Vitamin B3 (Niacinamid) finns i följande produkter:

Upptäck mer

SIGNA UPP & FÅ 15% RABATT PÅ DIN NÄSTA ORDER