Välj tre varuprover som gåva med varje order – Fri frakt över 500 kr

VÅRT UNIKA A-VITAMINKOMPLEX

Retinol 8

Verso drivs av viljan att förbättra kvaliteten hos alla hudtyper genom lättanvända, effektiva och skonsamma produkter som är vetenskaplig beprövade. Vårt unika A-vitaminkomplex Retinol 8 är resultatet av denna strävan. Retinol 8 har en unik förmåga att stärka hudens kommunikativa egenskaper. Ingrediensen är åtta gånger så effektivt som standard retinol med halverad risk för irritation. Retinol 8 kan liknas vid en bra gyminstruktör som hjälper dig att träna trött och glåmig hud och får den att komma i toppform.

VAD ÄR RETINOL?

Retinol är den tekniska termen för ett A-vitaminderivat som används i kosmetiska produkter. Inom hudvård betraktas det som den gyllene standarden. Det som gör retinol till en ingrediens utöver det vanliga är dess anmärkningsvärda förmåga att hjälpa huden att se revitaliserad och förnyad ut med en synbar fräschör.

VAD ÄR RETINOL 8 OCH HUR SKILJER DET SIG FRÅN STANDARD RETINOL?

Retinol 8 är Versos unika A-vitaminkomplex. Det är åtta gånger så effektivt som standard retinol med halverad risk för irritation.

PRODUKTER SOM INNEHÅLLER RETINOL 8

Retinol 8 finns i flera av Versos produkter. Koncentrationen varierar beroende på typ av produkt och sammansättningen av övriga ingredienser för att uppnå önskat resultat. Retinol 8: Verso Super Eye Serum, Verso Lip Serum, Verso Daily Glow, Verso Clarifying Gel, Verso Day Cream, Verso Night Cream, Verso Super Facial Serum och Verso Dark Spot Fix.

SÅ FUNGERAR RETINOL 8

Retinol 8 hjälper till att avlägsna gamla hudceller snabbare från det översta hudlagret, epidermis. Detta ger en synbart jämnare hudton och en spänstigare, fylligare hud med minskad synlighet av pigmenteringar. Därtill minimeras uppkomsten och utseendet av torr hud och fina linjer.

Den aktiva ingrediensen ger en kraftfull antioxidanteffekt som skyddar huden från följder av miljöpåfrestningar, såsom föroreningar och solljus, som kan orsaka synbart känslig hud. En annan fördel med att använda Retinol 8 är att det verkar balanserande, motverkar blank hud och kontrollerar glans. Det unika A-vitaminkomplexet förhindrar att porer täpps till då de hålls fria från talg och gamla hudceller. Det bidrar till att huden håller sig fräsch med ett hälsosamt utseende.

Många ser ett synbart resultat efter 12 veckors regelbunden användning av Retinol 8. För vissa personer kan det ta endast 4 veckor. Med kontinuerlig användning av den resultatinriktade ingrediensen skyddas huden effektivt från för tidigt åldrande. 

HUR ANVÄNDER JAG RETINOL 8?

Retinol 8 är åtta gånger så effektivt och hälften så irriterande för huden som standard retinol och därmed också skonsammare. På grund av att Retinol 8 är så potent är det väldigt effektivt, även i låga koncentrationer. Till skillnad från merparten traditionella retinol-produkter är Retinol 8 inte begränsat till nattligt bruk utan den stabila formuleringen kan även användas på dagen. Vi rekommenderar att alltid avsluta den dagliga hudvårdsrutinen med att använda ett solskydd med minst SPF 30 för att bibehålla resultaten och en välmående hud.

- LARS FREDRIKSSON, GRUNDARE AV VERSO SKINCARE

Retinol 8 är ett A-vitaminkomplex som förstärker och accelererar fördelarna hos vanligt Retinol samtidigt som det är skonsamt för huden.

FAQ

Kan jag använda Retinol 8 under dagen?

Ja, Retinol 8 kan användas både dag och natt. Den stabila formuleringen ger många fördelar, däribland en kraftfull antioxidanteffekt som skyddar huden från miljörelaterade stressfaktorer som kan orsaka synbart känslig hud. 

Om du ska vistas på stranden och solbada när solen är som starkast kan du ställa din produkt med Retinol 8 åt sidan. Detta då solljuset kan påverka A-vitaminkomplexets verkan och minska dess effekt. 

Vi rekommenderar att alltid avsluta din dagliga hudvårdsrutin med att applicera ett solskydd, minst SPF 30 för att bibehålla resultaten och en välmående hud. Detta gäller oavsett om du använder en produkt som innehåller retinol eller ej för att motverka för tidigt åldrande av huden.

Kan jag använda Retinol 8 under graviditet eller amning?

Som en försiktighetsåtgärd avråder vi från att använda Retinol 8 under graviditet och amning på grund av hormonförändringarna som sker i kroppen.  Under denna period rekommenderar vi att du väljer produkter som återfuktar, lugnar och skyddar din hud. Verso Facial Cleanser, Verso Hydration Serum, Verso Super C Serum, Verso Nourishing Cream och Verso Nourishing Mask är förslag på hudvårdande produkter som passar utmärkt för den gravida eller ammande.

Är Retinol 8 säkert att använda?

Ja. Retinol 8 har genomgått noggranna och grundliga tester.

Kan Retinol 8 reducera utseendet av tilltäppta porer och fet hy?

Ja. Retinol 8 reglerar hudens talgproduktion och motverkar att tilltäpptheter uppstår. Verso Clarifying Gel har specifikt utvecklats för detta och ger tydliga resultat.

Kan Retinol 8 minimera utseendet av röda eller mörka ärr?

Ja. Flera av våra kunder upplever stora förbättringar efter att de använt Verso Dark Spot Fix och Verso Clarifying Gel.

Kan Retinol 8 minimera utseendet av pigmenteringar?

Ja. Verso Dark Spot Fix motverkar och reducerar synbart ojämn hudton.

Som ny användare, kan jag direkt börja använda Retinol 8 morgon och kväll?

Retinol 8 är åtta gånger så effektivt som standard retinol med halverad risk för irritation. Som ny användare av Retinol 8 rekommenderar vi att vänja in din nya hudvårdsprodukt. Börja med att introducera produkten en till tre gånger i veckan. Ge gärna din hud några dagar mellan appliceringarna för att vänja sig. Beroende på hudens tolerans och hudtillstånd kan invänjningsprocessen variera och det bästa är att anpassa och öka upp användningen utefter din unika hud och hur den svarar på produktens effekt.

Kan jag använda Retinol 8 kring ögonen?

Vi rekommenderar att använda en produkt specifikt utvecklad att passa huden kring ögonen. Verso Super Eye Serum med Retinol 8 är anpassad och framtagen för detta område.

Vad kan jag använda tillsammans med Retinol 8 för att förstärka effekten?

Att kombinera Retinol 8 (Vitamin A) med antioxidanter, så som Vitamin C, kan ge en förbättrad synbar effekt och optimera resultaten. Antioxidantskyddet mot miljörelaterade stressfaktorer förstärks ytterligare.

Verso Super C Serum är ett resultatinriktat serum rikt på antioxidanter som kan förstärks effekten av Retinol 8. Återfuktande, lugnande och mjukgörande produkter kan också stärka din hud och är fördelaktiga att kombinera med Retinol 8. Verso Hydration Serum, Verso Nourishing Cream och Verso Nourishing Mask är utmärka alternativ. 

Vi rekommenderar att avsluta hudvårdsrutinen med solskydd till dagen, minst SPF 30 för att bibehålla resultaten och en hälsosam hud.   

Produkter med Retinol 8


Verso Skincare

Om oss och vår filosofi

Läs mer

Verso Skincare

NEAR 1

Upptäck

Verso Skincare

Våra ingredienser

Upptäck
SIGNA UPP & FÅ 15% RABATT PÅ DIN NÄSTA ORDER