Välj tre varuprover som gåva med varje order – Fri frakt över 500 kr

Verso Skincares Ordlista

Våra ingredienser

A

A-VITAMIN (RETINOL 8)

Retinol 8 är Versos unika A-vitaminkomplex. Retinol 8 bygger på de vetenskapliga insikterna om traditionell retinol och är en av de mest effektiva synligt föryngrande ingredienserna som finns på marknaden idag. Det är åtta gånger så effektivt som standard retinol med halverad risk för irritation och effektiv i låga koncentrationer. Det som gör Vitamin A/Retinol till en ingrediens utöver det vanliga är dess anmärkningsvärda förmåga att hjälpa huden att se revitaliserad, hälsosam och förnyad ut. Genom att synligt göra huden fastare och stramare reducerar Retinol 8 de synliga ålderstecknen och motverkar för tidigt åldrande. I kombination med niacinamid och/eller gurkmejaextrakt förbättras effekterna av Retinol 8 ytterligare.

ALFAHYDROXISYRA (GLYKOLSYRA)

Glykolsyra innehåller de minsta molekylerna av alla alfahydroxisyror (AHA), vilket gör den till en mycket aktiv ingrediens.

Glykolsyra, utvinns naturligt ur sockerrör, men kan också framställas på syntetisk väg. Syran är hydrofil (drar till sig vatten och är löslig i vatten) och hjälper till att exfoliera gamla hudceller, vilket lämnar en strålande hudton.

Alfahydroxisyror används ofta i hudvård för att minska linjer och rynkor, samtidigt som de förbättrar hudens synliga fasthet och jämnar ut hudtonen. AHA-syrornas anmärkningsvärda vattenbindande egenskaper är idealiska för personer med normal till torr hud.

ALFAHYDROXISYRA (MJÖLKSYRA)

Mjölksyra är en mild exfolierande ingrediens som förebygger torrhet och minimerar uppkomsten av fina linjer och rynkor. Den härrör från frukt och är hydrofil (dras till och är löslig i vatten).

Mjölksyra hjälper också till att avlägsna gamla hudceller, vilket ger huden ett hälsosamt utseende med naturlig lyster.

Alfahydroxisyror används ofta i hudvård för att synbart minska linjer och rynkor, förbättra hudens fasthet samt göra hudtonen jämnare och klarare. AHA-syrornas anmärkningsvärda vattenbindande egenskaper är idealiska för personer med normal till torr hud.

ALGICA (SILICA)

Svenska kiselalger, kända som “havets juveler ”. Den unika ingrediensen ger flera hudvårdande fördelar. Algica reglerar fuktnivåerna i huden, liknande de återfuktande egenskaperna hos hyaluronsyra. Det är kliniskt bevisat att den skyddar mot de synliga effekterna av föroreningar och håller huden fräsch genom att absorbera överskott av olja, svett och talg. Studier påvisar att Algica boostar och förhöjer SPF-förmågan i en formula med 11%. Den naturliga ingrediensen härstammar från havet och odlas på ett hållbart sätt som skyddar havets ekosystem.

Allantoin

Återfuktande ämne som ger huden naturligt skydd mot påfrestningar. Motverkar uppkomsten av tillfällig torrhet och irritation i huden.

B

BETAHYDROXISYRA (SALICYLSYRA)

Betahydroxisyra är också känt som salicylsyra och förkortas vanligtvis till BHA. Denna ingrediens hjälper till att påskynda hudens exfolieringsprocess för att avlägsna gamla hudceller.

BHA är en oljelöslig syra, jämfört med AHA-syra, som är en vattenlöslig. Det innebär att BHA effektivt kan lösa upp överflödig olja/sebum och minska förekomsten av fet hud och blemmor. Ingrediensen kan lindra tillfällig rodnad och skydda huden mot de synliga effekterna av miljörelaterade stressfaktorer.

BETAHYDROXISYRA (SALIX ALBA - PILBARKSEXTRAKT)

Salix Alba - pilbarksextrakt är en naturlig salicylsyra (BHA). Den kan synligt lugna tillfällig rodnad och påskynda hudens exfolieringsprocess för att avlägsna gamla hudceller. Denna process bidrar till att förbättra effektiviteten hos de efterföljande hudvårdsprodukterna. Ingrediensen kan minska uppkomsten av glåmig och ojämn hudton.

BHA är en oljelöslig syra, jämfört med AHA-syra, som är en vattenlöslig syra. Det innebär att betahydroxisyra effektivt kan lösa upp överflödig olja/sebum och minska förekomsten av fet hud och blemmor. BHA kan lindra tillfällig rodnad och skydda huden mot de synliga effekterna av miljörelaterade stressfaktorer.

BISABOLOL

Naturligt ursprung som återfinns i kamomillblomman. Bisabolol har synbart lugnande och balanserande egenskaper.

C

C-VITAMIN (EXTRAKT AV TERMINALIA FERDINANDIANA-FRUKT

Den australiensiska superfrukten Terminalia Ferdinandiana Fruit Extract som kallas Kakadu Plum är världens rikaste källa till C-vitamin. Den innehåller ungefär hundra gånger mer C-vitamin än en apelsin. Kakadu Plum ger en strålande och ungdomlig hud tack vare sina antioxidativa egenskaper.

C-VITAMIN (SODIUM ASCORBYL PHOSPHATE)

Den stabila vattenlösliga askorbinsyran (vitamin C) är ett derivat som främjar en frisk hud. Den minskar de synliga effekterna av miljöpåfrestningar, ger en jämnare hudton och en synligt fastare hud. Sodium Ascorbyl Phosphate är fördelaktigt att använda på en hud med benägenhet för blemmor på grund av dess synligt klargörande, lugnande och balanserande egenskaper.

C-VITAMIN (TETRAHEXYLDECYLASKORBAT)

Tetrahexyldecyl Ascorbate är en oljelöslig och snabbt absorberad form av C-vitamin, vilket innebär att den kan ge stora fördelar i huden där den behövs som mest. Det minskar de synliga tecknen på ojämn hudton, förstärker hudens naturliga skydd och hjälper till att skydda huden mot de synliga effekterna av miljörelaterade stressfaktorer.

Ceramider

Ceramider ger långsiktig återfuktning och främjar hudens naturliga skydd mot synliga effekter av miljörelaterade stressfaktorer. Ingrediensen mjukgör huden och underlättar att den håller sig mjuk och slät.

CETEARYLALKOHOL

En fettalkohol som framställs genom att blanda cetyl- och stearylalkoholer. Ingrediensen är skonsam och säker att använda på huden. Till skillnad från vissa andra alkoholer som kan ge en uttorkande effekt har cetearylalkohol egenskaper som hjälper till att förbättra konsistensen och appliceringen av en kosmetisk produkt. Den ger även utslätande fördelar för huden.

E

E-VITAMIN (TOKOFEROL, TOKOFERYLACETAT)

En antioxidant som skyddar huden mot de synliga effekterna av miljörelaterade stressfaktorer. E-vitamin hjälper till att stödja andra aktiva ingredienser, särskilt andra antioxidanter som A-vitamin och C-vitamin.

ENZYMER

En skonsam men effektiv exfoliering som utvinns från frukt. Enzymer används i kosmetika för att göra huden mjuk och håret lent. De är kända för att hjälpa huden att förbli välbalanserad. Enzymerna vitaliserar huden genom exfoliering och gör den slät med en jämn textur. Versos produkter innehåller enzymer från mango, papaya och granatäpple.

G

GLYCYRRHIZA GLABRA (LAKRITSROT EXTRAKT)

Det uråldriga lakritsrotextraktet är en effektiv ingrediens med naturligt ursprung som används i hudvård för sina synligt uppljusande och lugnande egenskaper. Det är en antioxidant som stärker och skyddar huden mot de synliga effekterna av miljörelaterade stressfaktorer, vilket främjar en strålande och jämn hudton.

GRAPEFRUKTEXTRAKT

Grapefruktextrakt minimerar ålderstecken orsakade miljörelaterade stressfaktorer. Ingrediensen används för att ge en synbart klarare hudton med strålande lyster. Huden får ett jämnare och fastare utseende.

GURKMEJA (EXTRAKT AV CURCUMA LONGA-ROT)

Curcuma Longa Root Extract är en naturlig form av gurkmeja, en örtartad växt som hör hemma på den indiska subkontinenten och i Sydostasien. Kurkumin som ingår i gurkmeja är en kraftfull antioxidant som skyddar huden mot de synliga effekterna av miljörelaterade stressfaktorer. Det hjälper till att motverka för tidigt åldrande och ger förbättrad återfuktning. Kurkumin kan göra hudtonen jämnare, vilket resulterar i en strålande och hälsosam hy. Curcuma Longa Root Extract är en av de botaniska växter som studerats mest för sina synligt lugnande egenskaper.

GURKMEJA (TETRAHYDRODIFERULOYLMETAN)

Tetrahydrodiferuloylemetan är en syntetisk form av gurkmeja, en örtartad växt som härstammar från den indiska subkontinenten och Sydostasien. Det är en kraftfull antioxidant som skyddar huden mot de synliga effekterna av miljörelaterade stressfaktorer, vilket motverkar för tidigt åldrande och ger förbättrad återfuktning. En av fördelarna med gurkmeja är att huden får ett synligt utjämnat utseende. Resultatet är en strålande, hälsosam hy. Denna syntetiska, färgfria gurkmeja används vanligtvis för sin uppljusande och lystergivande effekt.

H

HAVRE

Havre är känt inom hudvård för sin mångsidighet. De hudvårdande fördelarna med havre är dess mångfald av hudidentiska lipider och fettsyror, samt innehåll av mycket kraftfulla antioxidanter. Havre har synbart lugnande egenskaper och är mycket effektivt när det gäller att absorbera och avlägsna smuts och orenheter, rengöra porerna, återfukta och mjuka upp huden. Havre förbättrar hudens naturliga skydd och gör den mer motståndskraftig mot miljöpåfrestningar. Verso använder flera typer av havre som huvudingredienser: Avena Sativa Kernel Oil, Avena Sativa Kernel Flour och Fermented Avena Sativa Kernel Extract.

HYALURONSYRA (NATRIUMHYALURONAT)

Natriumhyaluronat, även känt som hyaluronsyra (HA), är en så kallad speciell mukopolysackarid som förekommer naturligt i människokroppen. Det är det mest effektiva fuktighetsbevarande ämnet som finns. Dess oöverträffade återfuktande egenskaper ger en slät och mjuk hud samtidigt som synbarheten av torrhetslinjer minimeras. Hyaluronsyra kan dra till sig fukt upp till tusen gånger sin egen vikt. Du hittar både låg- och högmolekylärt natriumhyaluronat/hyaluronsyra i Versos produkter.

HYDROLYSERAT JÄSTEXTRAKT

Jästextrakt optimerar nivån av hyaluronsyra i huden och stärker huden för att öka dess motståndskraft mot miljörelaterade stressfaktorer. Det övergripande resultatet är en slät och smidig hud.

J

JOJOBA ESTERS

Miljövänliga små pärlor från jojoba, som är tillverkade av biologiskt nedbrytbart naturligt vax. Pärlorna ger en mild och skonsam exfolierande effekt jämfört med en traditionell scrub.

M

MICELLÄRA MOLEKYLER

Micellära molekyler är små runda molekyler som kallas för miceller. När de kommer i kontakt med huden förvandlas de till små magneter som metodiskt fångar upp och drar till sig orenheter. Tack vare micellernas vattenavvisande och vattenlösliga egenskaper förmår de rengöra, skölja och återfukta på en och samma gång.

N

NARINGENIN

Naringenin ger en direkt lugnande effekt på huden. Ingrediensen främjar ett dagligt skydd mot de synliga effekterna av miljörelaterade stressfaktorer.

NEAR 1

NEAR 1 (Niacinamidoethyl Retinoate) är Versos patenterade, unika molekyl. Det är en revolutionerande hudvårdsteknologi som kombinerar två stjärningredienser: A-vitamin (retinoinsyra) och niacinamid (Vitamin B3). NEAR 1 är resultatet av åtta års utvecklingsarbete med vår ambition att skapa en effektiv och stabil form av A-vitamin med minskad risk för irritation. Den unika teknologin använder niacinamid för att stabilisera A-vitaminet. Tack vare den stabila formulan kan produkter som innehåller NEAR 1 ge unika hudvårdande fördelar där niacinamid förstärker A-vitaminets effekt på huden. Resultatet är ett A-vitamin som är mer stabilt, effektivt och skonsamt – det första i sitt slag.

NIACINAMID (VITAMIN B3)

Niacinamid är en stabil vattenlöslig substans med låg molekylär vikt. Vitamin B3 bidrar till att bibehålla fukt i huden och motverkar uppkomsten av rynkor och fina linjer, ytliga kärl, ojämn hudton och rodnad. Det används i hudvård för att främja en jämn hudton, balansera en fet hy och har visat sig ha stärkande egenskaper som förbättrar hudens naturliga skydd mot miljörelaterade påfrestningar.

P

PARFYM

Syntetisk parfym tillsätts i vissa av produkterna, men utan de vanligaste allergenerna. Doften tillsätts för att skapa en behaglig, lyxig och välbefinnande upplevelse i din hudvårdsrutin.

Syntetisk parfym från vit teblomma finns i: Facial Cleanser, Day Cream, Daily Glow, Night Cream, Nourishing Cream, Super Facial Serum och Dark Spot Fix.

Syntetisk parfym från grapefrukt, mossa och örter finns i: Body Oil Cleanser, Body Peel, Body Lotion.

PEPTIDER

Peptider är hudälskande ingredienser som förser huden med byggstenar för att hjälpa till att stärka hudens naturliga funktioner. Det finns en lång lista över vad peptider kan tillföra huden och är därför en populär ingrediens, som dessutom passar känslig hud. Vi har valt att förstärka några av våra mest effektiva produkter med peptider för att förlänga och bibehålla resultatet av våra A-vitaminkomplex. Peptider kan bidra till att stärka hudens naturliga försvar, ljusa upp glåmig hud och hjälpa till att bibehålla hudens naturliga hudton.

Huden är uppbyggd av proteiner (kollagen och elastin), som är långa kedjor av aminosyror. Användningen av aminosyror och peptider i kosmetika bidrar till att bibehålla en frisk hud med förbättrat naturligt skydd. Verso använder tre typer av peptider som nyckelingredienser: Palmitoyl Tetrapeptide-7, Tripeptide-1, Dipeptide-2 och Palmitoyl Glycine.

PHENOXYETHANOL

Syntetiskt konserveringsmedel.

PHLORETIN

En flavonoid med stark antioxidantkapacitet. Phloretin har egenskaper som synligt balanserar och lugnar huden. Det kan minska förekomsten av fet hud och främja en frisk och hälsosam hud.

POLYHYDROXISYRA (GLUKONOLAKTON)

Polyhydroxisyra, PHA, finns i olika former men vi använder bara glukonolakton i våra produkter. Detta är en ingrediens som har egenskaper som påminner om den klassiska AHA, men PHA orsakar mindre irritation. Anledningen till att PHA är mindre irriterande än AHA beror på dess större molekylstruktur. PHA har lugnande, fuktgivande och antioxidativa egenskaper. Det hjälper också till med exfolieringsprocessen på hudens yta. Denna form av PHA är skonsam utan att kompromissa med de synliga resultaten av mjuk och slät hud. Kan vanligtvis användas på känslig hud.

PORTLAK-EXTRAKT

Ett renat extrakt med synligt lugnande, rodnadsdämpande, antioxidativa samt fuktgivande egenskaper.

PULLULAN

Pullulan är en naturligt förekommande ingrediens som ger huden en lyxig mjuk och len känsla. Den är en effektiv och stabil bärare av andra funktionella ingredienser. Forskning visar att pullulan har potential att bidra till att stärka hudens mikrobiom och ger en omedelbar synlig uppstramande effekt i hudvårdsprodukter.

R

RETINOL 8 (A-VITAMIN)

Retinol 8 är Versos unika A-vitaminkomplex. Retinol 8 bygger på de vetenskapliga insikterna om traditionell retinol och är en av de mest effektiva synligt föryngrande ingredienserna som finns på marknaden idag. Det är åtta gånger så effektivt som standard retinol med halverad risk för irritation och effektiv i låga koncentrationer. Det som gör Vitamin A/Retinol till en ingrediens utöver det vanliga är dess anmärkningsvärda förmåga att hjälpa huden att se revitaliserad, hälsosam och förnyad ut. Genom att synligt göra huden fastare och stramare reducerar Retinol 8 de synliga ålderstecknen och motverkar för tidigt åldrande. I kombination med niacinamid och/eller gurkmejaextrakt förbättras effekterna av Retinol 8 ytterligare.

S

SACKARIDISOMERAT

Växtbaserat extrakt med kraftfulla återfuktande egenskaper. Förbättrar hudens naturliga skydd och minskar uppkomsten av fuktfattig och känslig hud.

SALICYLSYRA (BETAHYDROXISYRA)

Betahydroxisyra är också känt som salicylsyra och förkortas vanligtvis till BHA. Denna ingrediens hjälper till att påskynda hudens exfolieringsprocess för att avlägsna gamla hudceller.

BHA är en oljelöslig syra, jämfört med AHA (alfahydroxisyra), som är en vattenlöslig syra. Det innebär att BHA-syran effektivt kan lösa upp överflödig olja/sebum och minska förekomsten av fet hud och blemmor. Betahydroxisyra kan lindra tillfällig rodnad och skydda huden mot de synliga effekterna av miljörelaterade stressfaktorer.

SALIX ALBA (PILBARKSEXTRAKT)

Salix Alba - pilbarksextrakt är en naturlig salicylsyra (BHA). Den kan synligt lugna tillfällig rodnad och påskynda hudens exfolieringsprocess för att avlägsna gamla hudceller. Denna process bidrar till att förbättra effektiviteten hos de kommande hudvårdsprodukterna. Det kan minska uppkomsten av glåmig och ojämn hudton.

BHA (betahydroxisyra) är en oljelöslig syra, jämfört med AHA (alfahydroxisyra), som är en vattenlöslig syra. Det innebär att BHA effektivt kan lösa upp överflödig olja/sebum och minska förekomsten av fet hud och blemmor. Betahydroxisyra kan lindra tillfällig rodnad och skydda huden mot de synliga effekterna av miljörelaterade stressfaktorer.

SHEASMÖR

Butyrospermum Parkii Butter, känt som sheasmör, innehåller skyddande lipider som mjukgör huden.

SOLROSOLJA

Solrosolja stärker huden genom att säkerställa en mycket effektiv återfuktning. Den specifika solrosolja som används i Versos produkter har utmärkta lugnande egenskaper - en utmärkt kombination att använda med produkter som innehåller A-vitamin. Ingrediensen kan lindra tillfällig rodnad och irritation som kan uppstå på huden.

SQUALANE

Squalane är ett fettlösligt ämne som finns naturligt i huden och är så kallat hudidentiskt. Det är en växtbaserad ingrediens utvunnen från olivolja. Främjar en återfuktad och hälsosam hud.

SYNTETISK MICA

Synthetic Fluorphlogopite, även kallad Syntetisk Mica, är ett mineral som reflekterar ljus och ger huden en omedelbar lyster och en jämnare hudton.

V

VITAMIN B3 (NIACINAMID)

Niacinamid är en stabil vattenlöslig substans med låg molekylär vikt. Vitamin B3 bidrar till att bibehålla fukt i huden och motverkar uppkomsten av rynkor och fina linjer, ytliga kärl, ojämn hudton och rodnad. Det används i hudvård för att främja en jämn hudton, balansera en fet hy och har visat sig ha stärkande egenskaper som förbättrar hudens naturliga skydd mot miljörelaterade påfrestningar.
SIGNA UPP & FÅ 15% RABATT PÅ DIN NÄSTA ORDER