Verso Skincares Ordlista

Våra ingredienser

A

AHA | Alpha Hydroxy Acid

AHA-syror kommer från frukt, nötter, mjölk eller socker. De är hydrofila (dras till samt löser sig i vatten) och bryter ner bindningarna mellan de yttre döda hudlagren och den nya huden som ligger under för att underlätta vid exfoliering. AHA-syror används ofta i hudvård för att minska synligheten av linjer och rynkor, samtidigt som de bidrar till att ljusa upp huden samt få den fastare och jämnare. AHA har utmärkta fuktgivande egenskaper och passar perfekt för personer med normal till torr hud.

AMF

AMF står för Artificial Moisturizing Factor och är en patenterad teknologi som ger intensiv mjukgöring.

Avenanthramider

Avenanthramider är aktiva ingredienser från havre och det är dessa ingredienser som ger de anti-inflammatoriska och lugnande effekterna som finns i havre.

B

Betaglukaner

Naturligt förekommande polysackarider som finns i jäst, bakterier, svampar, tång och korn såsom havre. Betaglukaner bidrar till att stärka hudbarriären och återfukta huden samt ge hudvård anti-aging-egenskaper.

C

Ceramider

Ceramider hjälper till att hålla ihop hudens celler och medför långvarig återfuktning av huden samt förbättrar dess förmåga att binda vatten.

F

Fruktenzymer

Denna typ av enzymer är en form av mild men effektiv peeling som utvinns ur papaya och mango. De används i hudvård för att bland annat göra huden mjukare och håret slätare. Papaya- och mangoenzymer är också kända för att kunna bryta ner de proteiner som byggs upp i hudens yttersta lager och som där kan leda till hudproblem. Enzymerna förbättrar cellförnyelsen genom exfoliering och ger huden en slät och jämn struktur.

G

Granatäpple-enzymer

Granatäpple-enzymer bidrar till en skonsam exfoliering av huden.

Grapefruktextrakt

Grapefruktextraktet hjälper huden att producera kollagen och samtidigt minska effekterna av fria radikaler. Grapefruktextrakt används för att dämpa skador orsakade av sol och är utformat för att ge en utjämnande och lystergivande effekt samt göra huden fastare och klarare.

Gurkmeja

Gurkmeja är en ört som härstammar från den indiska subkontinenten och Sydostasien. Den aktiva substansen i roten kallas för curcumin och är en av de botaniska ingredienser som studerats allra mest för dess anti-inflammatoriska egenskaper. Det är en potent antioxidant som avlägsnar fria radikaler och därmed även förhindrar att de bildas. Detta i sin tur kan leda till reducering av rynkar och fina linjer samt även förbättrad återfuktning av huden. Den kraftfulla antioxidativa effekten hos curcumin kan också bromsa produktionen av melanin och därmed göra hudtonen ljusare och jämnare.

H

Havre-extrakt

Havre är välkänt inom hudvård tack vare sin mångsidighet. Hemligheten bakom de många fördelarna med havre är dess lipider och fettsyror som är identiska med hudens egna samt även dess kraftfulla antioxidanter. Havren har även antiinflammatoriska samt antihistamina egenskaper och är mycket effektiv när det kommer till att absorbera och avlägsna smuts samt orenheter, rengöra porer och återfukta huden samt göra den mjuk. Havre stöder hudens fysiologi och förbättrar hudens skyddande barriärfunktion.

Havrelipider & -oljor

Havre är välkänt inom hudvård tack vare sin mångsidighet. Hemligheten bakom de många fördelarna med havre är dess lipider och fettsyror som är identiska med hudens egna samt även dess kraftfulla antioxidanter. Havren har även antiinflammatoriska samt antihistamina egenskaper och är mycket effektiv när det kommer till att absorbera och avlägsna smuts samt orenheter, rengöra porer och återfukta huden samt göra den mjuk. Havre stöder hudens fysiologi och förbättrar hudens skyddande barriärfunktion.

Hyaluronsyra

Hyaluronsyra (HA) är en så kallad mukopolysackarid som förekommer naturligt i människokroppen. Det är den mest effektiva humektanten, det vill säga ett ämne som främjar hudens förmåga att bibehålla fukt, som finns tillgänglig på marknaden. HA kan binda vatten i den intracellulära strukturen av huden och dess fuktgivande egenskaper går inte att hitta hos någon annan ingrediens. HA bidrar dessutom till att föra huden jämnare och mjukare samt även till att reducera rynkor och fina linjer. Hyaluronsyra spelar en viktig roll i vävnadens återfuktning, förenkling av applicering samt cellfunktionen och klarar av att hålla 70% mer vatten än någon annan naturlig substans. HA förbättrar också elasticiteten och skyddar huden mot oxidativ stress.

J

Jästextrakt

Jästextrakt optimerar hudens nivå av hyaluronsyra, stöder elastinsyntesen för att förbättra hudens förmåga att stå emot dagliga påfrestningar och gör aktiva ingredienser lättare att absorbera. Effekten är en jämn, smidig och motståndskraftig hud.

M

Micellära Molekyler

Micellära molekyler är rengörande molekyler som tillsammans med vatten får både hydrofila och hydrofoba egenskaper.

Mikroalger

Mikroalger boostar huden med kraftfulla antioxidanter och intensiv återfuktning. De skyddar huden mot skadliga fria radikaler.

N

Natriumhyaluronat

Natriumhyaluronat bevarar och drar till sig vatten samtidigt som det främjar både mikrocirkulationer och näringsupptagningen i huden. Huden blir jämnare och mjukare med minskade fina linjer och rynkor.

Niacinamide Vitamin B3

Niacinamid är en vattenlöslig och stabil lågmolekylär form av Vitamin B3 som har förmågan att kunna tränga igenom hornlagret (överhudens yttersta lager). Det passar utmärkt för behandling av torr hud, rynkor och fina linjer, ådernät, hyperpigmentering och rodnad. Det används i hudvård för att förhindra att huden påverkas negativt av solen, för att minska akne och har även visat sig kunna reducera uttorkning av det yttre hudlagret och förbättrar därmed hudbarriärens funktion.

P

Peptider

Aminosyror är kroppens byggstenar, de naturliga beståndsdelarna i levande vävnader. Vår kropp består av proteiner (så som kollagen och elastin), vilket i sin tur består av långa kedjor av sammanlänkade aminosyror. En peptid är en kedja av 2 till 20 aminosyror. Det finns 20 olika aminosyror vara vissa är “essentiella” och dessa kan kroppen inte syntetisera på egen hand. Det enda sättet att få i sig dessa viktiga aminosyror och peptider är genom hudvård och tillskott. De aminosyror som är ”icke-essentiella\" kan kroppen producera på egen hand men i takt med att du åldras saktar produktionen ned vilket kan resultera i en obalanserad hud. Verso använder tre typer av peptider som huvudingredienser: Palmitoyl Tetrapeptid-7, Tripeptid-1 och Palmitoyl Glycine.

PHA | Poly Hydroxy Acid

PHA-syra fungerar på samma sätt som AHA-syran. Vad som skiljer dem åt är att PHA är något mindre irriterande för huden tack vare dess större molekylstruktur. PHA bidrar med anti-inflammatoriska och antioxidativa fördelar samt bidrar till exfoliering av huden.

Polymer

En polymer är en stor molekyl som består av flera mindre polymer ihopbundna med varandra. Den fungerar som en antioxidant och är en vattenlöslig, funktionell ingrediens i flytande form. Polymeren i Verso Anti Pollution har förmågan att binda metall, avlägsna fria radikaler och skydda huden mot miljöföroreningar. Notera att polymeren inte klassificeras som plast.

Portulacaextrakt

Portulaca-extraktet är ett renat extrakt som lugnar huden och lindrar klåda samt innehåller antioxidativa, DNA-skyddande och fuktgivande fördelar.

R

Rapsolja

Rapsolja är en vegetabilisk olja som utvinns ur krossade frön från rapsblomman, tillhörande växtsläktet Brassica (där även grönsaker som kål, blomkål och broccoli ingår). Den är rik på Vitamin E och antioxidanter samt skyddar huden mot skador orsakade av fria radikaler. Den är också återfuktande för huden och lämnar den mjuk och smidig.

Retinol 8

Retinol 8 är Versos proprietära vitamin A-komplex. Det är framtaget ur den vetenskapliga kunskap som finns om traditionell Retinol, som är en av de mest effektiva ingredienserna som finns tillgänglig för anti-aging idag. Retinol 8 är åtta gånger så kraftfullt som traditionellt Retinol, samtidigt hälften så irriterande för huden och är effektivt i låga doser vilket främjar långsiktig hälsa för huden. Genom att efterlikna hudens naturliga kollagen-produktion kan Retinol 8 avsevärt reducera hudens synliga tecken på åldrande. I kombination med Niacinamide och/eller extrakt från gurkmeja förbättras effekterna av anti-aging ytterligare. Verso Skincare är det endast hudvårdsvarumärket som erbjuder produkter innehållande Retinol 8.

S

Salicylsyra

Salicylsyra är en betahydroxisyra (BHA) med anti-inflammatoriska egenskaper som bidrar till att rensa och lösa upp tilltäppta porer.

Sheasmör

Sheasmör innehåller skyddande lipider som gör huden mjuk.

Solrosolja

Solrosolja stimulerar syntesen av viktiga lipider och stärker därigenom hudens skyddande lager för att säkerställa en effektiv återfuktning av huden. Den solrosolja som används av Verso har utmärkta anti-inflammatoriska egenskaper vilket är bra när du använder produkter utformade med vitamin A eller när huden utsätts för UV-strålar. Solrosolja är också bra för att motverka inflammationer som uppstår i huden.

V

Vitamin E

En antioxidant som skyddar huden från skadande fria radikaler.
SIGNA UPP & FÅ 15% RABATT PÅ DIN NÄSTA ORDER