Super Facial Serum: Din gåva vid köp för minst 950kr – Kod: SUPERSERUM

VERSO SKINCARE

Smarta Ingredienser

SMARTA INGREDIENSER

Vad är en smart ingrediens? Och varför är det en bra idé att inkludera dem i din hudvårdsrutin?

Låt oss börja med att titta på sammansättningen av en produkt. För att till exempel framställa en creme eller ett serum behöver formuleringen mer än bara de aktiva ingredienserna. Vårt mål är alltid att använda så få, högkvalitativa ingredienser som möjligt utan att kompromissa med din upplevelse. För att göra det är varje Verso produkt inte bara formulerad med funktionella, aktiva ingredienser utan även med ingredienser som ger smidiga, behagliga texturer och hudvårdande egenskaper. Därtill innehåller produkterna antioxidanter som bland annat främjar hudens naturliga skydd mot miljörelaterade påfrestningar. Noga utvalda konserveringsmedel och förpackningar säkerställer att produkterna förblir effektiva och förvaras optimalt.

Bakom utvecklingen av alla våra produkter ligger en rigorös beslutsprocess för att säkerställa att varje ingrediens är smart - med fokus på vad som gör varje ingrediens unik och dess fördelar för huden. Våra produkter innehåller endast, vad vi menar är smarta ingredienser, för att garantera den ultimata upplevelsen och resultaten.

RETINOL 8

A-vitamin, den gyllene standarden inom hudvård, backas upp av en mängd forskning och studier. Detta är stjärnan inom resultatinriktad hudvård. De flesta av oss har olika erfarenheter av olika ingredienser, men när det gäller A-vitamin är de flesta överens: det fungerar.

Det finns olika typer av A-vitamin derivat där Retinol är den mest kända retinoiden. A-vitamin är ett oljelösligt vitamin med små molekyler som kan ha förmågan att göra skillnad på din hud. Retinol 8 är Versos unika A-vitaminkomplex.

Så vad gör då Versos Retinol 8 unik? Vi använder ett A-vitaminkomplex som är åtta gånger så effektivt som standardretinol, med halverad till ingen risk för irritation. Detta gör det möjligt att uppnå resultat även vid låga koncentrationer.

Men vad exakt gör det? Retinol 8 hjälper till att avlägsna gamla hudceller snabbare. Detta ger en synbart jämnare hudton och en spänstigare, fylligare hud. Därtill minimeras uppkomsten och utseendet av torr hud samt fina linjer.

En annan fördel med att använda Retinol 8 är att det verkar balanserande, motverkar blank hud och kontrollerar glans. Det unika A-vitaminkomplexet förhindrar att porer täpps till då de hålls fria från överflödig talg och gamla hudceller och kan därmed minska uppkomsten av blemmor och tilltäpptheter. Den aktiva ingrediensen ger även en kraftfull antioxidanteffekt som skyddar huden från följder av miljöpåfrestningar, såsom föroreningar och solljus, som kan påfresta huden. Retinol 8 bidrar till att huden håller sig fräsch med ett hälsosamt utseende.

Eftersom Retinol 8 är en aktiv ingrediens är det lämpligt att vänja in huden när du först introducerar den i din hudvårdsrutin. Börja gärna med att applicera din produkt några gånger i veckan. I början kan huden eventuellt upplevas obalanserad (ökad torrhet, blemmor, rodnad). Det är helt normalt och brukar avta inom 1-3 veckor. Genom att gradvis bygga upp användningen och börja med låga koncentrationer kan de flesta få fina synbara resultat och en välmående hud. 

Om du aldrig har använt en retinoid tidigare rekommenderar vi att du börjar med en creme, som generellt är mindre koncentrerad än serum.

Vi rekommenderar de flesta att inkludera en A-vitamin/Retinol-produkt i sin dagliga hudvårdsrutin för att stärka och bibehålla hudens hälsosamma utseende. I Verso utbud finns hudvårdsprodukter med olika koncentrationer av Retinol 8 i olika varianter och texturer.

Produkter med Retinol 8

NEAR 1

NEAR 1 (Niacinamidoethyl Retinoate) är Versos egna patenterade molekyl. Det är en revolutionerande hudvårdsteknologi som kombinerar två stjärningredienser: A-vitamin och niacinamid. NEAR 1 är resultatet av åtta års utvecklingsarbete sprungen ur vår ambition att skapa en effektiv och stabil form av A-vitamin med minskad risk för irritation. Den unika teknologin använder niacinamid för att stabilisera A-vitaminet. Tack vare den stabila formuleringen kan produkter som innehåller NEAR 1 ge unika hudvårdande fördelar där niacinamid förstärker A-vitaminets effekt på huden. Resultatet är ett A-vitamin som är mer stabilt, effektivt och skonsamt – det första i sitt slag.

Vad gör NEAR 1 unik? Det som särskiljer NEAR 1 är den unika kombinationen av niacinamid och A-vitamin där niacinamid stabiliserar och förstärker resultatet av A-vitaminet. Var för sig, har både A-vitamin och niacinamid hudförbättrande egenskaper, som gjort dem till storfavoriter inom hudvård under lång tid. Med NEAR 1 har vi kunnat sammanföra dessa egenskaper i en kraftfull och unik molekyl. NEAR 1 ger flera fördelar för huden med sina föryngrande, utjämnande och lystergivande egenskaper. 

NEAR 1 förbättrar A-vitaminets förmåga att påskynda den naturliga processen genom vilken huden gör sig av med förbrukade hudceller. Detta möjliggör för nya fräscha hudceller att snabbare komma till ytan. Resultatet är en förbättrad hudtextur med färre fina linjer och rynkor samt att huden blir balanserad och får en hälsosam lyster.

Studier visar och bekräftar att NEAR 1 har en fantastisk förmåga att jämna ut hudtonen och synbart reducera pigmenteringar. Kortfattat kan beskrivas att NEAR 1 levererar det bästa av A-vitamin genom en kraftfull och mångsidig teknologi.

Produkter med NEAR 1

NIACINAMID

Niacinamid (Vitamin B3) är en annan smart ingrediens som finns i Versos produkter som nästan alla bör överväga att inkludera i sin dagliga hudvård. Den har en unik lugnande effekt på huden med flera fördelar för alla hudtyper. Ingrediensen främjar hudens naturliga skydd och hjälper huden att bibehålla fukten, vilket ger en mer balanserad hud med ökad motståndskraft mot synliga effekter av yttre stressfaktorer. Den är känd för sin uppljusande effekt och sin förmåga att minska uppkomsten av fina linjer, rynkor och vidgade porer.

Niacinamid är mycket stabilt, till skillnad från många andra aktiva ingredienser. Eftersom det är en skonsam ingrediens passar den även de flesta med känsliga hudtillstånd och kan användas dagligen.

Produkter med Niacinamid

GURKMEJA

Gurkmeja är en välstuderad botanisk växt från Sydostasien som är en viktig nyckelingrediens i Versos produkter. Den ger en utmärkt lugnande effekt och hjälper till att skydda huden mot de synliga effekterna av miljörelaterade stessfaktorer. Gurkmeja är rik på antioxidanter som kan jämna ut hudtonen och ger en strålande hy med hälsosam lyster. Dessutom ger den en lugnande känsla och kan dämpa irritationer i huden. 

Den doftande, färgstarka och naturliga gurkmejan innehåller curcumin som har en gul ton, vilket gör att produkts formulering kan få en lätt antydan till gult och en svag doft. Utöver den naturliga gurkmejan använder vi den syntetiska, färgfria gurkmejan Tetrahydrodiferuloylmethane, som vanligtvis används för sin uppljusande effekt.

Produkter med Gurkmeja

HYDROLYSERAT JÄSTEXTRAKT

Hydrolyserat jästextrakt optimerar hudens egen hyaluronsyra (fuktnivå) och stärker huden genom att hjälpa den att bli mer motståndskraftig mot de synliga effekterna av miljöstressfaktorer. Det övergripande resultatet är en slät, smidig och mer tålig hud.

Produkter med HYDROLYSERAT JÄSTEXTRAKT

HAVRE

Havre är känt inom hudvård för sin mångsidighet. Hemligheten bakom de hudvårdande fördelar som finns i havre är hudidentiska lipider och fettsyror, inklusive att det innehåller mycket kraftfulla antioxidanter.

Havre har synbart lugnande egenskaper och är mycket effektivt för att återfukta och mjukgöra huden. Ingrediensen förbättrar hudens naturliga skydd och gör den mer motståndskraftig mot de synliga effekterna av miljöstressfaktorer.

PRODUKTER MED HAVRE

EXFOLIERANDE SYROR: AHA, BHA OCH PHA

Exfolierande syror hjälper till att förstärka effekten av din dagliga hudvårdsrutin. Du kan regelbundet använda en produkt med syra för att arbeta på ett specifikt hudtillstånd, t.ex. ojämn textur, fuktfattig hud, ojämn hudton, mogen hud eller hud som är benägen att få tilltäpptheter. Det är också bra att använda när du vill öka effektiviteten hos de andra produkterna i din dagliga hudvårdsrutin.

De AHA-syror (Alpha Hydroxy Acids) som Verso använder utvinns från frukt. AHA är en vattenlöslig syra som exfolierar gamla hudceller vilket lämnar en strålande hy. De används ofta i hudvård för att minimera utseendet av fina linjer och rynkor samtidigt som de synligt förbättrar hudens fasthet och ger en synbart jämnare ton och textur. AHA har därtill anmärkningsvärda fuktbindande egenskaper.

PHA-syra (Poly Hydroxy Acid) fungerar på samma sätt som AHA. Det som skiljer PHA från AHA är att den är mindre potentiellt irritativ till följd av sin större molekylära struktur. PHA har lugnande, fuktgivande och antioxidativa egenskaper. Den hjälper skonsamt till med hudens exfolieringsprocess.

BHA-syra (Beta Hydroxy Acid), även kallad salicylsyra, är en oljelöslig syra som effektivt löser upp tilltäppta porer från överflödig olja och talg. Syran kan ge en lugnande effekt och synbart dämpa rodnad i huden.

PRODUKTER MED EXFOLIERANDE SYROR: AHA, BHA OCH PHA

PEPTIDER

Vår kropp är uppbyggd av kollagen och elastin: proteiner som består av långa kedjor av aminosyror som är sammanlänkade. En peptid är en kedja av just sammanlänkade aminosyror. Det finns aminosyror som kallas "essentiella" och som inte kan syntetiseras på egen hand. Att inkludera peptider i hudvård är det enda sättet att tillföra dem för att få en motståndskraftig hud som ser hälsosam ut. De "icke-essentiella" peptiderna kan produceras av kroppen, men med åldern saktar produktionen ner vilket resulterar i en synligt obalanserad hud. Att addera peptider i din rutin kan hjälpa till att ge utseendet av en fastare och spänstigare hud.

Produkter med peptider

Versos främsta strävan är att hjälpa dig att förbättra din huds hälsa med effektiva, enkla och multifunktionella produkter. Alla våra produkter innehåller högkvalitativa ingredienser som är vetenskapligt verifierade med koncentrationer som har dokumenterade effekter på huden - allt för att säkerställa en välmående hud. Utan onödiga ingredienser.


VERSO SKINCARE

Våra Ingredienser

Läs mer

VERSO SKINCARE

NEAR 1

Upptäck

VERSO SKINCARE

Retinol 8

Upptäck
SIGNA UPP & FÅ 15% RABATT PÅ DIN NÄSTA ORDER