Välj tre varuprover som gåva med varje order – Fri frakt över 500 kr

Verso Journal

Pionjärer inom A-vitamin

  27 · 01 · 2023

2013 beslöt vi oss för att starta och leda en hudvårdsrevolution, och vi har förhållit oss till det uppdraget sedan dess.

Varje revolution behöver en utgångspunkt, en kärna. Det som särskiljer Verso från många andra är att vi aldrig släppt taget om vår; A-vitamin. Där vi startade är också där vi fortsatt gör framsteg och hittar nya vägar på den vetenskapsbaserade hudvårdsresan vi varit på sedan dag ett. Vi strävar efter att vara den främsta pionjären och branschledande inom A-vitaminbaserad hudvård.  

Själva grunden i Versos mission är A-vitamin. I den här journalen går vi in på djupet av vår hudvårdsfilosofi, våra produkter och hur allt går tillbaka till vår ambition att vara pionjärer inom utvecklingen av A-vitamin och därigenom erbjuda enkelhet och kvalitet i vardagen – samt inte minst en välmående hud.

VAD ÄR A-VITAMIN?

A-vitamin är en liten molekylär, oljelöslig vitamin som huden är mottaglig för. På så sätt kan den göra stor skillnad för vår hud och den resultatinriktade ingrediensen har en anmärkningsvärd förmåga att balansera, synbart jämna ut och revitalisera huden och ge en hälsosam fräschör.

Retinoider är samlingsnamnet för olika sorters A-vitaminer som används inom hudvård. Retinol är den mest välkända varianten av A-vitamin och är just en retinoid; ett A-vitaminderivat som används i kosmetiska produkter. Andra exempel på retinoider är Retinyl Palmitate, Retinyl Acetate, Retinyl Propionate, Retinol, Retinaldehyde, Hydroxypinacolonce Retinoate och Retinol 8. NEAR 1 är en ny form av A-vitamin; en unik molekyl patenterad av Verso.

GYLLENE STANDARD INOM HUDVÅRD

A-vitamin har använts inom hudvård i många år. Det har studerats ingående och backas upp av en mängd forskning och studier. Ingrediensens bevisade många fördelar har lett till att den går under benämningen ”den gyllene standarden inom hudvård”. 

Inledningsvis användes A-vitamin för medicinska besvär men under det tidiga 80-talet började ingrediensen användas för kosmetiska och hudförbättrande syften. På den tiden var det dock inte ovanligt med bieffekter såsom påtaglig peeling av huden vilket inte alla kunde tolerera, särskilt inte vid känsligare hudtillstånd.

STARTEN OCH EN NY BÖRJAN

Vi sätter alltid vetenskapen först och har aldrig väntat på de senaste genombrotten och innovationerna; vi vill skapa dem! Ambitionen med vår forskning och utveckling har alltid varit, och är, att tillhandahålla effektiva och stabila A-vitaminprodukter baserade på en teknologi med minimal eller ingen risk för irritation - utan att kompromissa med resultatet.

Mot den bakgrunden och med nya vetenskapliga insikter och upptäckter om det unika A-vitaminkomplexet Retinol 8´s föryngrande egenskaper kom Verso till liv, lyfte och lade grunden för vår strävan att vara den främsta pionjären inom A-vitamin. Genom att kliniskt testa Retinol 8 under överinseende av läkare från Karolinska Universitetssjukhuset i början av 2010-talet, säkerställde Versos grundare, Lars Fredriksson, att A-vitaminet gav den förväntade effekt och resultat som hade påvisats i andra publicerade studier. 

Retinol 8 är bevis på vår kompromisslösa strävan efter ett effektivt A-vitamin som är skonsamt mot huden. Det tillgodoser hudens grundläggande behov och förbättrar synbart dess kvalitet samtidigt som det förenklar din hudvårdsrutin.

Våra inledande produkter med Retinol 8 (Verso Night Cream, Verso Super Facial Serum, Verso Super Eye Serum och Verso Day Cream) lanserades 2013. Sedan dess har de efterföljts av en exklusiv svit av hudvårdsprodukter som möter skiftande behov och levererar olika fördelar för huden.

Verso Skin Expert

A-vitamin är en mångsidig ingrediens som kan användas i de flesta hudvårdsrutiner.

HJÄLTEN BLAND INGREDIENSER

Versos mission är att förbättra hudhälsan hos alla hudtyper med hjälp av lättanvända, multifunktionella och effektiva produkter som är vetenskapligt verifierade. Vi åstadkommer detta genom att ta fram högkvalitativa produkter med få ingredienser. Signifikant aktiva ingredienser är vad Verso kallar hjälteingredienser. Hjälten bland hjältar i Versos universum är A-vitamin och vi vågar säga att vi är dess pionjärer. 

Här följer ett antal fördelar för din hud när du använder produkter A-vitamin: 

 • Minimerar tecken på för tidigt åldrande och ger en spänstigare, fylligare hud.
 • Motverkar glåmig och trött hud genom att synbart stärka, öka fasthet och förbättra hudens naturliga lyster. 
 • Hjälper obalanserad hud att återfå ett fräsch och hälsosamt utseende.  
 • Ger en synbart jämnare hudton med strålande glow. 
 • Dämpar utseendet av rodnad och irritation och lämnar en mjuk, len känsla.  
 • Tillför ett antioxidantskydd som motverkar synbara effekter av miljörelaterade stressfaktorer. Resultatet är en välmående hud med fantastisk fräschör. 

Sammantaget är A-vitamin en mångsidig ingrediens som kan användas i de flesta hudvårdsrutiner. 

För att hjälpa dig få ut så mycket som möjligt av din A-vitaminbaserade rutin har vi satt samman lite vägledning nedan: 

NÄR KAN JAG BÖRJA ANVÄNDA A-VITAMIN? 

Om du tidigare inte använt aktiva ingredienser bör du först etablera en basrutin som inkluderar återfuktning och solskydd. När du har en daglig basrutin på plats kan du börja introducera produkter med aktiva ingredienser, däribland A-vitamin. 

A-vitamin är vanligtvis inte inkluderad i hudvårdsrutiner före 25 års ålder; speciellt om det främsta syftet med rutinen är att minimera tecken på åldrande och ge en synbart fastare och spänstigare hud. Vissa använder dock ingrediensen vid yngre ålder för att reducera obalanserad, tilltäppt hud med överskott av sebum (hudens egen naturliga olja). Vid dessa hudtillstånd kan man överväga att börja använda ingrediensen något tidigare då A-vitamin kan reglera och balansera hudens talgproduktion och motverka att tilltäpptheter uppstår. 

VAD KAN JAG KOMBINERA MED A-VITAMIN? 

Du bör undvika att använda många aktiva ingredienser samtidigt. Fokusera i stället på fuktgivande produkter som bibehåller en hy med ett hälsosamt utseende och som förstärker effekterna av A-vitamin. Utmärkta val som ger återfuktning, näring och mjukgörande effekt är Verso Hydration Serum och Verso Nourishing Mask. Verso Super C Serum med antioxidanter är ett annat idealiskt val som hjälper till att skydda huden från de synliga effekterna av miljörelaterade stressfaktorer och den säkerställer en naturlig lyster i huden. När någon av dessa produkter används tillsammans med en produkt som innehåller A-vitamin kan det ytterligare förbättra och förstärka de synliga resultaten av den resultatinriktade ingrediensen.

Vi rekommenderar att dagligen använda solskydd, minst SPF 30, tillsammans med din A-vitaminprodukt. 

NÄR BÖR JAG UNDVIKA A-VITAMIN? 

Vi rekommenderar inte användning av A-vitamin under graviditet eller amning på grund av den hormonella förändringen i kroppen. Därutöver rekommenderar vi att undvika A-vitamin i närtid efter en starkare kemisk peeling. I stället rekommenderar vi att välja hudvårdsprodukter som synligt lugnar, mjukgör och skyddar huden. Verso Facial Cleanser, Verso Hydration Serum, Verso Super C Serum, och Verso Nourishing Cream är exempel på fördelaktiga produkter att använda för att stärka och återfukta huden. Glöm inte att applicera solskydd, minst SPF 30, under dagtid. Om du har mycket känslig, hypersensitiv hud, kan det vara lämpligt att kontakta din dermatolog eller läkare för rådgivning.

KAN JAG ANVÄNDA A-VITAMIN UNDER SOMMAREN?

Regelbundet användande av produkter med A-vitamin kan stärka hudens naturliga skydd mot synliga effekter av stressfaktorer i vår miljö. Du kan använda A-vitaminbaserade produkter hela året för att bibehålla de hudförbättrande fördelarna. Ha i åtanke att det är viktigt att applicera din A-vitaminprodukt i god tid före det att du vistas i solen. Detta eftersom en produkt med ingrediensen, som appliceras precis före det att huden utsätts för sol, kan minska i effekt och brytas ned av solljuset.

Vi rekommenderar alltid att avsluta den dagliga hudvårdsrutinen med att applicera solskydd, minst SPF 30, för att bibehålla en hy med hälsosamt utseende och för att bevara dina resultat.

Vitamin A Products

RETINOL 8 – ETT UNIKT A-VITAMINKOMPLEX

Retinol 8 (Retinyl Retinoate) är ett unikt A-vitaminkomplex och en riktig stjärningrediens i flera av Versos produkter. Det har varit en grundläggande del i Versos produktfamilj sedan starten. Retinol 8 har en oöverträffad förmåga att kommunicera med din hud och få den att bete sig som om den vore yngre. Den är åtta gånger så effektiv som standard retinol och ändå hälften så irritativ för huden. Därigenom överträffar den effektiviteten hos traditionell retinol samtidigt som risken för irritation halveras. Retinol 8 kan liknas vid en bra gyminstruktör som hjälper dig att träna trött och glåmig hud och får den att komma i toppform.

Den multifunktionella ingrediensen hjälper till att avlägsna gamla hudceller snabbare från det översta hudlagret. Det bidrar till att ge ett ungdomligare utseende och en mer fyllig och spänstig hud samtidigt som torrhet samt fina linjer reduceras. A-vitamin är en kraftfull antioxidant som skyddar huden från synliga effekter av miljörelaterade stressfaktorer vilka kan skapa irritation i huden och orsaka tecken på för tidigt åldrande.

Andra fördelar med användning av Retinol 8 är dess förmåga att balansera huden och motverka tilltäppta porer. Ingrediensen kan därtill reducera överflödigt sebum (hudens naturliga olja) och lämna ett fräscht och hälsosamt utseende.

Retinol 8 är kraftfull men likväl skonsam vilket gör den kompatibel med alla andra ingredienser. Det här gör produkter med Retinol 8 enkelt och säkert att kombinera med andra hudvårdsprodukter. Tack vare dess effektivitet är det mycket verksamt även i små koncentrationer. I kontrast till de flesta traditionella typer av retinol är användning av Retinol 8 inte begränsat till användning nattetid utan kan också användas dagtid i kombination med ett solskydd. 

”Retinol 8 är ett A-vitaminkomplex som turboladdar fördelarna hos traditionell retinol utan att orsaka obehag”.

NEAR 1 – EN PATENTERAD MOLEKYL BYGGD PÅ KRAFTFULL OCH MÅNGSIDIG TEKNOLOGI 

NEAR 1 (Niacinamidoethyl Retinoate), vår alldeles egen patenterade molekyl, är så mycket mer än bara en ingrediens. Den fångar essensen av vår filosofi och strävan i att erbjuda effektiv och vetenskapligt bevisad hudvård som är lätt att använda och ger synbara resultat. Med NEAR 1 har vi introducerat någonting som är genuint innovativt och i nivå med A-vitaminkomplexet Retinol 8. För oss är det en triumf och en revolutionerande innovation.

NEAR 1 kombinerar A-vitamin och niacinamid (vitamin B3) i en kraftfull, mångsidig hudvårdsteknologi. Således ett banbrytande och självförklarande komplement till Retinol 8. 

Den unika molekylen är resultatet av åtta års research och utveckling. Det startade som ett projekt med målsättningen att skapa en effektiv och stabil form av A-vitamin som skulle orsaka liten eller ingen irritation. Genom att addera niacinamid (vitamin B3), tillsammans med en unik länk, lyckades vi öka stabiliteten hos A-vitamin och förstärka dess fördelar för huden. NEAR 1 är den första molekylen av sitt slag. Den ger ett A-vitamin som är mer stabilt, effektivt och skonsamt. NEAR 1 ger flera fördelar för huden med sina föryngrande, utjämnande och lystergivande egenskaper. 

NEAR 1 förbättrar A-vitaminets förmåga att påskynda den naturliga processen genom vilken huden gör sig av med förbrukade hudceller. Detta möjliggör för nya fräscha hudceller att snabbare komma till ytan. Resultatet är en förbättrad hudtextur med färre fina linjer och rynkor samt att huden blir balanserad och får en hälsosam lyster. Studier visar och bekräftar att NEAR 1 har en fantastisk förmåga att jämna ut hudtonen och synbart reducera pigmenteringar. Kortfattat kan beskrivas att NEAR 1 levererar det bästa av A-vitamin genom en kraftfull och mångsidig teknologi.

Verso Super Elixir, är den första produkten med NEAR 1. Super Elixir är ett närande och återfuktande ansiktsserum som synbart kan jämna ut hudtonen och ge en slätare hudtextur. Huden blir lugn, balanserad och får en strålande lyster.

”NEAR 1 – resultatet av åtta års research och utveckling” 

NÅGRA SISTA TIPS NÄR DU ANVÄNDER A-VITAMIN 

 • Börja långsamt och använd en låg koncentration av A-vitamin. Bygg successivt upp användandet utefter hudens tolerans så att du undviker sidoeffekter. Det är bättre att långsamt öka användandet än att använda din A-vitaminprodukt dagligen från början. Varannan eller var tredje kväll kan vara en bra start.
 • För att förstärka resultatet rekommenderar vi att kombinera din A-vitaminprodukt med produkter som innehåller kompatibla och boostande ingredienser, till exempel Niacinamid, Hyaluronsyra och C-vitamin.
 • Använd inte för många aktiva produkter samtidigt.
 • Öka bara användandet om du tror att din hud kan tolerera det.
 • Genom kontinuerligt användande upplever de flesta synliga resultat efter 2-3 månader.
 • Avsluta alltid din dagliga hudvårdsrutin med solskydd, minst SPF 30. Det här är ett viktigt steg för att bibehålla dina resultat och en hälsosam hud.

STOLTA PIONJÄRER AV A-VITAMIN

Vår filosofi, där varje produkt och dess utveckling är grundad och verifierad av vetenskapen, är ständigt aktuell. Sedan 2013 har vi varit pionjärer inom A-vitamin och vid den tidpunkten påbörjade vi en resa mot att utveckla hudvårdsprodukter som bidrar till att skapa enkelhet och livskvalitet i vardagen. Retinol 8 lade grunden för vår existens och inspirerade den åtta år långa processen med att utveckla NEAR 1, en värdig kusin till Retinol 8 för att vidare förbättra effektiviteten och fördelarna av A-vitamin.

Vi är stolta över att vara pionjärer inom A-vitaminbaserad hudvård.

DISCOVER MORE

SIGNA UPP & FÅ 15% RABATT PÅ DIN NÄSTA ORDER