Super Facial Serum: Din gåva vid köp för minst 950kr – Kod: SUPERSERUM

Verso Journal

Uppnå jämn & smidig hud

    30 · 09 · 2022

Att uppnå en jämn och välmående hud är ett bra mål att sätta för dig själv och din hudvårdsrutin. Trots det kan det ibland vara svårt och tidskrävande. Att förstå hudens funktioner och behov är en god början för att nå det önskade resultatet. Justera din hudvårdsrutin vid behov för att stärka hudens naturliga skydd och effekten av din dagliga rutin.

INTRODUKTION

Många olika faktorer påverkar vår hud och kan orsaka förändringar i huden. Några faktorer är kost, ålder, motion och stress men även yttre påfrestningar såsom sol, värme och kyla. Du kanske behöver justera din hudvårdsrutin när dessa faktorer förändras för att säkerställa att huden kan prestera på sitt bästa sätt. Till exempel kan huden efter en kall och torr period ofta upplevas som matt och stramande. Om din hud känns på detta sätt, oavsett hur mycket fukt den får, behöver huden en annan kompletterande behandling.

Om huden upplevs glåmig och fuktfattig kan det vara mycket fördelaktigt att lägga till en exfolierande produkt i din återfuktande rutin. För att bibehålla hudens naturliga skydd är det avgörande att använda en exfoliering anpassad efter din huds behov och tolerans för maximal effekt. Att använda en exfolierande produkt som inte är lämplig för din hud kan orsaka att huden överexfolieras, vilket leder till negativa effekter. En av hörnstenarna i Versos filosofi är vikten av en balanserad och väl återfuktad hud, vilket hjälper huden att fungera så bra som möjligt. Med rätt fuktbalans får huden rätt förutsättning för att optimera dess funktioner. Det hjälper huden att vara mer mottaglig för aktiva hudvårdande produkter och kan förbättra de synliga resultaten.

LÖSNING

Vi har utvecklat produkter som fokuserar på Retinol 8, ett A-vitaminkomplex åtta gånger mer effektiv än standard retinol med halverad risk för irritation. Förutom Retinol 8 använder vi andra ”smarta” och aktiva ingredienser såsom Niacinamid (Vitamin B3), nordisk havre och exfolierande syror: AHA, BHA och PHA. Dessa ingredienser är utmärkta komplement för att förbättra effekterna av Retinol 8 samtidigt som de ger unika fördelar för en hälsosam hud med jämn ton. Dessa aktiva ingredienser stärker hudens naturliga skydd samtidigt som de ger en exfolierande och synligt lugnande effekt.

Vi använder dessa noga utvalda ingredienser i vår kategori N°10 HAND & BODY: Verso Body Oil Cleanser, Verso Body Peel och Verso Body Lotion, men också i den resultatinriktade ansiktsprodukten Verso Peel Mask (tidigare Verso Enzyme Peel).

Matthijs L, Verso kund

Jag har väldigt känslig hud och det här är den första body lotion som inte irriterar och återfuktar min hud riktigt bra. Mycket imponerad!

VERSO BODY OIL CLEANSER

Verso Body Oil Cleanser är specifikt utvecklad för att vara en mild men effektiv kroppsrengöring att använda i duschen. Denna väldesignade kroppsprodukt med sin perfekta kombination av ingredienser lämnar din hud ren och milt exfolierad samtidigt som onödig torrhet motverkas. Verso Body Oil Cleanser innehåller en hög koncentration av solrosolja för att lämna huden mjuk och återfuktad utan att täppa till porerna. Den innehåller också havre och BHA (Salicylsyra) för att grundligt rengöra och lugna huden. Denna unika kombination minskar synligheten av irriterad hud och lindrar tillfälliga obehag. 

Applicera på fuktad hud och massera över hela kroppen. För att få ytterligare effekt kan produkten få verka i ett par minuter innan den sköljs av. Produkten kan användas dagligen eller vid behov.

N°10 HAND & BODY

Verso Body Oil Cleanser

VERSO BODY PEEL

Verso Body Peel förbättrar hudens utseende. Kroppspeelingen hjälper till att avlägsna gamla hudceller från hudens yta, vilket resulterar i en jämnare hud med strålande lyster. Regelbunden exfoliering hjälper huden att absorbera fukt och de övriga hudvårdande ingredienserna i din kroppsvårdsrutin. Verso Body Peel kan lösa upp tilltäppta porer och balansera huden. En väl exfolierad hud blir mindre benägen för inåtväxande hår, vilket minskar obehag och irritation på huden som är förknippat med det.

AHA-syra förbättrar produkten synligt hudens fasthet och utseende av textur och ton. PHA (Gluconolactone) har fuktgivande egenskaper och hjälper huden att behålla fukt; PHA hjälper också huden genom att öka dess exfolieringsprocess. Salix Alba Bark Extract, en naturlig salicylsyra (BHA), lugnar tillfälligt synligheten av rodnad och skyddar huden från de synliga effekterna av miljörelaterade stressfaktorer. Kornen som används i denna peeling är tillverkade av cellulosa och kisel för att säkerställa mild och naturlig exfoliering utan att skada huden. 

Använd på rengjord hud. Applicera över hela kroppen eller på de delar som behöver exfolieras. Massera in på huden och låt verka i 2–3 minuter innan du sköljer av produkten. Verso Body Peel kan användas 1–2 gånger i veckan eller efter behov.

N°10 HAND & BODY

Verso Body Peel

VERSO BODY LOTION

Verso Body Lotion hjälper till att minska utseendet av glåmig, tråkig hud samtidigt som den bibehåller huden balanserad och skyddad mot miljörelaterade stressfaktorer. Resultatet är en mjuk hud med jämn ton. Verso Body Lotion innehåller fördelaktiga ingredienser för att förbättra hudens naturliga skydd. Niacinamid (vitamin B3), har lugnande och utjämnande egenskaper. Hydrolyserat jästextrakt förbättrar hudens naturliga skydd genom att optimera dess fuktnivåer och lämnar huden med en mjuk och smidig yta. Havre ger huden näring och dämpar utseendet av tillfällig rodnad. Havreolja och finmalet havremjöl från hela havrekärnor stärker huden och dess naturliga skydd. Allantoin och Vitamin E lugnar synligheten av irritation och obehag.

Applicera Verso Body Lotion på varm och fuktig hud direkt efter duschen för att förbättra effekterna av din kroppslotion. Börja gärna med att massera in produkten över armar och ben medan du masserar i riktning mot hjärtat. Detta för att stimulera cirkulationen och därmed förbättra hudens naturliga lyster.

N°10 HAND & BODY

Verso Body Lotion

VERSO PEEL MASK

Verso Peel Mask är en peelande gel som ger huden en omedelbar lyster och lämnar den mjuk och jämn. Regelbunden exfoliering kan hjälpa till att lösa upp tilltäppta porer samtidigt som det förstärker effekten av din dagliga hudvårdsrutin. Peel Mask innehåller de exfolierande syrorna AHA och PHA för att förbättra hudens utseende av jämn och fast hud.

Regelbunden användning av Verso Peel Mask kan öka hudens motståndskraft mot de synliga effekterna orsakade av miljörelaterade stressfaktorer. Förutom dess exfolierande ingredienser innehåller Verso Peel Mask också enzymer, utvunna från granatäpplen, för att förbättra en strålande hy och ett jämnare utseende av hudytan. 

Använd Verso Peel Mask på väl rengjort ansikte och hals. Applicera ett jämnt lager och låt verka 1–3 minuter beroende på hur tålig hud du har och eventuell känslighet. En känsligare hud kan initialt låta den exfolierande masken verka upp till en minut, max 1 gång per vecka. Om huden tolererar det kan användningen ökas successivt.

Skölj därefter av produkten med ljummet vatten alternativt använd en mjuk, fuktad rengöringsduk för att avlägsna ansiktsmasken (undvik att gnugga). Följ gärna upp med en återfuktande produkt som Verso Nourishing Mask, Verso Hydration Serum och/eller Verso Nourishing Cream.

Verso Peel Mask kan användas 1–3 gånger per vecka, beroende på hudens tolerans. Undvik kontakt med ögon och mun. Då huden kan bli mer solkänslig rekommenderar vi alltid att applicera ett högt solskydd (minst SPF 30) som ett sista steg i din morgonrutin. 

N°8 MASK

Verso Peel Mask

Recensioner

Sheryl K, Verso Customer

Love the Verso Body Peel. Best product on the market.

Claudia, Verso Customer

This product is excellent as it exfoliates at an optimum level without compromising the skin.

Matthijs L, Verso Customer

I have super sensitive skin and this is the first body lotion that doesn’t irritate and hydrates my skin really well. Very impressed!


Verso Skincare

Retinol 8

Discover

Verso Skincare

Bestsellers

Discover

Verso Skincare

Smart Ingredients

Read more
SIGNA UPP & FÅ 15% RABATT PÅ DIN NÄSTA ORDER