Verso Daily SPF 50
Verso Daily SPF 50
Verso Daily SPF 50
Verso Daily SPF 50
Verso Daily SPF 50
Verso Daily SPF 50
Verso Daily SPF 50
Verso Daily SPF 50
Verso Daily SPF 50

N°2 Daytime

Verso Daily SPF 50

750 SEK

Innovativt solskydd med återfuktande effekt för strålande hud med hälsosam fräschör. Verso Daily SPF 50 är formulerad med unika svenska kiselalger, kända som “havets juveler”. Dessa alger ökar effektiviteten av produktens SPF-förmåga. Havre och vitaminer stärker hudens naturliga skydd mot de synliga effekterna av miljörelaterade stressfaktorer och lämnar en lugnande känsla.
Funktion

Produktinformation

INNOVATIVT SOLSKYDD FÖR EN SYNBART HÄLSOSAM HUD MED NATURLIG LYSTER

Från allra första början har Verso fokuserat på att erbjuda produkter som kan ge synliga resultat och göra verklig skillnad för huden. Efter grundlig forskning är vi nu stolta över att ha utvecklat ett innovativt solskydd som ger ett mångsidigt brett och högt skydd. Att dagligen använda ett bredspektrum SPF är av avgörande betydelse för att förhindra solskador och motverka pigmenteringar samt för tidiga tecken på åldrande. Ett välformulerat solskydd främjar en hälsosam hud samt bibehåller och förbättrar resultatet av din hudvårdsrutin.

Med Verso Daily SPF 50 har vi utformat en produkt som effektivt skyddar huden mot UVA/UVB. Märkningen PA står för Protection Grade of UVA som graderar en produkts förmåga att blockera UVA-strålar. PA++++, som används i Verso Daily SPF 50, är den högsta klassificeringen och står för ”extremt högt UVA-skydd”.

Kliniska studier bekräftar att Verso Daily SPF 50 skyddar huden mot HEV-ljus (High-Energy Visible Light) och är vattenresistent i 40 minuter.

För att uppmuntra till daglig användning av SPF har vi utvecklat en återfuktande, silkeslen och snabbabsorberande creme som är smidig att applicera och ger en sammetslen finish med naturlig lyster. Den lätta konsistensen ger ingen fet, klibbig känsla och lämnar inga tecken på en vit hinna. Verso Daily SPF 50 ger utmärkta hudförbättrande fördelar med sina återfuktande, mjukgörande och lugnande egenskaper.

Detta dagliga solskydd är veganskt och utan doft eller silikoner. Vi använder endast kemiska UV-filter som anses ofarliga för korallreven.

VERSO DAILY SPF 50 - SKYDDANDE EGENSKAPER

HÖGT BREDSPEKTRUM SPF 50

UVA PA++++/UVB

HEV-LJUS – HIGH ENERGY VISIBLE LIGHT (BLÅTT LJUS)

Vattenresistent 40 min

SÅ FUNGERAR VERSO DAILY SPF 50

Verso har utvecklat produkter med effektiva och aktiva ingredienser sedan starten 2013. A-vitamin är kärnan i vårt varumärke och vi strävar efter att vara det bästa och självklara valet av denna stjärningrediens på hudvårdsmarknaden. Med det unika A-vitaminkomplexet Retinol 8 och vår patenterade molekyl NEAR 1 anser vi oss stå för förstklassig hudvård grundad och verifierad av vetenskapen. För att bibehålla resultaten och effektiviteten av våra produkter samtidigt som vi uppmuntrar god hudhälsa, kan vi nu presentera en solskyddsprodukt utvecklad och framtagen av Verso.

Detta noggrant formulerade solskydd inkluderar högt skydd mot UVA/UVB samt HEV-ljus, High Energy Visible Light, även kallat blått ljus. HEV-ljus strålar ut från många elektroniska enheter, såsom mobiltelefoner, datorer och surfplattor. Forskning visar hur detta har en betydande negativ inverkan på huden. Därför är det viktigt att använda ett högt solskydd med en kombination av beprövade skyddande antioxidanter för att motverka de synliga effekterna av dessa stressfaktorer.

Algica, framodlade kiselalger från den svenska västkusten, kända som “havets juveler”, har visat sig bidra till att boosta och förhöja SPF-förmågan med 11 procent. Denna unika, naturliga och multifunktionella ingrediens härstammar från havet och odlas på ett hållbart sätt som skyddar havets ekosystem. Algica skördas direkt från västkusten i Sverige så att den inte skadar det marina livet eller havsmiljön och är därmed säker för hav och oceaner.

Det är kliniskt bevisat att Algica intensivt återfuktar huden och skyddar den mot de synliga effekterna av föroreningar. Dessutom är det en utmärkt förstärkare av andra ingredienser, vilket ökar de synliga resultaten av produkten. Den unika kiselalgen ger en mjuk, lyxig känsla när du applicerar Verso Daily SPF 50 på huden.

En annan betydande ingrediens i produkten är fermenterad havre med pre-, post- och probiotiska fördelar som lugnar huden och dämpar uppkomst av irritation och rodnad. Den hudvårdande havren hjälper till att motverka tecken på trött och glåmig hud och ger ett synbart fast hud med fylligt, spänstigt utseende.

Hudens mikrobiom är det osynliga ekosystemet av mikroorganismer och bakterier som lever på vår hud. Dessa bakterier interagerar och kommunicerar med varandra, samt har en viktig del i att bevara en hälsosam hud. Fermenterad havre, som är en nyckelingrediens i Verso Daily SPF 50, har visat sig effektiv för att upprätthålla och stärka hudfloran, hudens mikrobiom, över tid.

E-vitamin är en antioxidant som skyddar huden från de synliga effekterna av miljörelaterade påfrestningar, såsom solljus och föroreningar. Dessutom hjälper E-vitamin till att boosta andra aktiva ingredienser, såsom A- och C-vitamin.

ANVÄNDNING

Applicera en generös mängd varje morgon, minst 15 minuter före solexponering, som det sista steget i din hudvårdsrutin. Massera produkten över ansikte, hals och dekolletage. Glöm inte öronen; applicera gärna Verso Daily SPF 50 på toppen, baksidan och örsnibben. Skin Expert tipsar! Verso Daily SPF 50 kan också användas kring ögonen för att skydda detta känsliga område från synliga tecken på för tidigt åldrande.


Hudtyp
Funktion
Huvudingredienser
Frågor och svar
Vad är Verso Daily SPF 50 och vilket resultat kan jag förvänta mig?

Verso Daily SPF 50 är en solskyddsprodukt som ger ett högt bredspektrumskydd. Den välformulerade produkten rekommenderas till alla hudtyper som ett sista steg i din dagliga hudvårdsrutin. Verso Daily SPF 50 förstärker och bibehåller effekten av dina hudvårdsprodukter och aktiva ingredienser, som Retinol 8 och NEAR 1. Dessutom ger produkten en direkt och långvarigt återfuktande och lugnande effekt samtidigt som den främjar en hälsosam hud med naturlig lyster.

Varför är det en bra idé att inkludera Verso Daily SPF 50 i min dagliga hudvårdsrutin?

Vi rekommenderar att du använder Verso Daily SPF 50 för att främja en hälsosam hud samtidigt som du förbättrar och bevarar effektiviteten och resultaten av dina andra hudvårdande produkter. Solen är ofta en bidragande faktor till obalanserad hud och hudproblem. Därför är daglig användning av en produkt med högt SPF ett viktigt steg för att skydda huden och undvika synliga tecken på för tidigt åldrande.

Kommer Verso Daily SPF 50 att täppa till porerna?

Nej, Verso Daily SPF 50 har en icke-komedogen formula och konsistens som snabbt smälter in i huden och lämnar en felfri finish utan någon fet, klibbig känsla. Produkten är lämplig för alla hudtyper.

Vilken typ av UV-filter innehåller Verso Daily SPF 50? Kemiskt eller fysikaliskt filter?

Verso Daily SPF 50 innehåller kemiska filter (Bis-Etylhexyloxifenol Methoxyphenyl Triazine, Dietylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Etylhexyl Salicylate, Etylhexyl Triazone).

Hur fungerar kemiskt UV-filter?

Vid användning av kemiska UV-filter tar molekylerna i filtren upp (absorberar) UV-strålningen och omvandlar den till oskadlig strålning i huden, det vill säga genom en kemisk reaktion. Kemiskt solskydd, som används i Verso Daily SPF 50, passar alla hudtyper, ger en smidig applicering och lämnar en fräsch finish.

Vad är Algica?

Algica, som heter Silica i ingredienslistan, är en patenterad bioteknisk ingrediens tillverkad i Sverige vid Swedish Algae Factory i Kungshamn. Kliniska tester bekräftar att algen förbättrar SPF i solskyddsprodukter och fungerar som en ”SPF-booster”. Dessutom är det kliniskt bevisat att Algica återfuktar, balanserar och skyddar huden mot föroreningar. Denna biotekniska ingrediens är skapad med hjälp av cirkulär produktion och återställer hudens hälsa med strålande, långsiktiga resultat. Algica kommer från en odlad alggrupp som heter kiselalger. Forskare från Swedish Algae Factory har upptäckt en teknik för att producera algerna på ett miljövänligt och cirkulärt sätt, vilket inte lämnar några skadliga kemikalier i vårt ekosystem.

Varifrån kommer Algica?

Algica produceras utanför Sveriges västkust. Swedish Algae Factory i Kungshamn verkar i harmoni med naturen i realtid. Företaget startade 2014 med syftet att utnyttja alggruppen kiselalgers unika egenskaper. Under processen rengör de också vatten för återanvändning och producerar ett unikt högteknologiskt material som kan användas i hudvårdsprodukter som är säkra för marint liv.

Vad gör Algica för huden?

- Reglerar fuktnivåerna i huden. En extern källa visade att Algicas fuktgivande egenskaper motsvarar hyaluronsyras återfuktande effekt.

- Förhindrar föroreningar på huden. Olika studier visar att produkter som innehåller Algica förhindrar vissa luftföroreningar från att komma in i huden.

- SPF booster. Studier har visat att Algica förbättrar och boostar SPF-förmågan i en formula med 11 procent.

Vad är pre-, post- och probiotika som ingår i ingrediensen fermenterad havre?

Huden är kroppens största organ. En mångsidig uppsättning mikroorganismer finns på huden i de ytliga skikten av dess yttersta skyddande lager (epidermis), vilket skapar ett komplext ekosystem på huden; hudens mikrobiom. Livsstil och miljöstress stör hudens mikrobiom. Att då applicera en produkt som innehåller fermenterad havre, inklusive pre-, pro-, och postbiotika, kan främja en hälsosam balans av hudens mikrobiom och bidra till att öka mängden av goda bakterier som vanligen förloras genom åldrande.

- Prebiotika främjar tillväxten av nyttiga mikroorganismer på huden och ger en hälsosam och balanserad kost för mikrobiomet. Hudens mikrobiom representerar den första försvarslinjen och skyddar mot yttre miljörelaterade påfrestningar från bland annat föroreningar och påfrestande klimat.

- Probiotika är mikroorganismer som kan stärka hudens mikrobiom och hjälpa till att balansera huden.

- Postbiotika produceras av levande (probiotiska) bakterier som hjälper till att reglera sammansättningen av hudens ekosystem; dess mikrobiom.

Pre-, pro- och postbiotika som ingår i ingrediensen fermenterad havre har många hudförbättrande fördelar, däribland:

- Synbart stärkande för huden.

- Förbättrar hudens fasthet.

- Återfuktar huden och ger ett jämnt, fylligt utseende.

- Håller hudens mikrobiom och dess pH-värde i balans och motverkar därigenom att huden blir sensitiserad.

Hur förvarar jag Verso Daily SPF 50 på bästa sätt?

I rumstemperatur.

Kan jag kombinera Verso med andra produkter i min hudvårdsrutin?

Ja, Versos produkter är framtagna för att ge en solid grund i varje hudvårdsrutin. Du kan kombinera alla våra produkter med varandra men också med produkter från andra varumärken.

Har ni några andra tips på hur jag kan förbättra min hudkvalitet?

Det är klokt att tänka igenom hur din livsstil ser ut. En genomtänkt hudvård är alltid att rekommendera. Men din hud mår allra bäst när du kombinerar en anpassad hudvårdsrutin med ett hälsosamt förhållningssätt till andra delar av ditt liv som påverkar hudhälsan, såsom arbete, kosthållning, alkohol, träning och sömn.

Du kanske också gillar

SIGNA UPP & FÅ 15% RABATT PÅ DIN NÄSTA ORDER