Super Facial Serum: Din gåva vid köp för minst 950kr – Kod: SUPERSERUM

Verso Journal

Versos stjärningredienser: Retinol 8 & NEAR 1

  23 · 09 · 2022

Retinol 8 är en sann stjärningrediens i Versos produktutbud och har varit en viktig del av Verso Skincare sedan starten. Det är ett unikt A-vitaminkomplex som har en enastående förmåga att kommunicera med din hud och få den att fungera som om den var yngre. Versos strävan är att förbättra hudhälsan hos alla hudtyper med lättanvända, effektiva och multifunktionella produkter med ingredienser verifierade av vetenskapen. Retinol 8 är ett resultat av detta mål.

Vår grundprincip att aldrig kompromissa med kvaliteten är ständigt aktuell, och för åtta år sedan bestämde vi oss för att utveckla NEAR 1, en värdig kusin till Retinol 8, för att ytterligare förbättra effektiviteten och användningen av A-vitamin. NEAR 1 kan minska synligheten av pigmenteringar, motverka trött och glåmig hud och ge en jämnare hudtextur med förbättrad spänst. Den patenterade molekylen kombinerar A-vitamin och niacinamid i en effektfull, mångsidig teknik

VERSO SKINCARES HJÄLTEINGREDIENSER: RETINOL 8 OCH NEAR 1

”NEAR 1 och Retinol 8 är ett bevis på Versos vetenskapliga tillvägagångssätt, att erbjuda hudvård med ingredienser verifierade av vetenskapen. Dessa hjälteingredienser introducerar en ny standard för enkelhet och effektivitet inom hudvård.”  

NEAR 1 och Retinol 8 finns exklusivt i Verso Skincares sortiment.

Här följer din guide till de unika fördelarna med Retinol 8 respektive NEAR 1.

RETINOL 8

Stjärnan inom hudvård

A-vitamin är en av de mest beprövade och bevisade ingredienserna inom hudvård. Retinol är kanske den mest kända formen av A-vitamin, även känd som retinoid. A-vitamin är ett oljelösligt vitamin med små molekyler med möjlighet att göra en synlig skillnad på din hud. Det anses vara ”den gyllene standarden” och ”stjärnan” inom hudvård. Retinol är en anmärkningsvärd ingrediens sett till sin förmåga att hjälpa huden att se vitaliserad, förnyad och fräsch ut.

Vad är Retinol 8, och vad skiljer det från traditionell retinol?

Retinol 8 är ett unikt A-vitaminkomplex. Det är en enastående ingrediens, åtta gånger mer effektiv än vanlig retinol, men hälften så irriterande. Tänk på Retinol 8 som din gyminstruktör som tränar trött hud och hjälper den att komma i fantastisk form. Resultatet är märkbart minskade tecken på åldrande av huden.

Retinol 8-komplexet är kraftfullt men ändå skonsamt, vilket gör det kompatibelt med andra ingredienser. Därför är det enkelt och säkert att kombinera med andra hudvårdsprodukter, även om vi inte rekommenderar att blanda för många olika aktiva produkter på en och samma gång. Fokusera gärna på att komplettera din Retinol 8-produkt med produkter som har återfuktande egenskaper och som tillför skyddande antioxidanter. Därtill rekommenderar vi att alltid avsluta din hudvårdsrutin med solskydd till dagen. Detta för att bibehålla resultaten och en hälsosam hud.

”Retinol 8 är ett A-vitaminkomplex som stärker fördelarna med traditionell retinol utan att orsaka irritation”. 

Så fungerar Retinol 8

Retinol 8 hjälper till att avlägsna gamla hudceller snabbare från det översta hudlagret, epidermis. Detta ger en synbart jämnare hudton och en spänstigare, fylligare hud med minskad synlighet av pigmenteringar. Därtill minimeras uppkomsten och utseendet av torr hud och fina linjer.

Den aktiva ingrediensen ger en kraftfull antioxidanteffekt som skyddar huden från följder av miljöpåfrestningar, såsom föroreningar och solljus, som kan orsaka synbart känslig hud. En annan fördel med att använda Retinol 8 är att det verkar balanserande, motverkar blank hud och kontrollerar glans. Det unika A-vitaminkomplexet förhindrar att porer täpps till då de hålls fria från talg och gamla hudceller. Det bidrar till att huden håller sig fräsch med ett hälsosamt utseende.

Extra fördelaktigt med Retinol 8

 • Synbart föryngrande
 • Stärkande
 • Balanserande
 • Spänstgivande
 • Motverkar tilltäpptheter

Verso produkter med Retinol 8

Du hittar Retinol 8 i många av Versos produkter. Koncentrationen varierar beroende på produkttyp och dess mål. Följande Verso-produkter innehåller Retinol 8; Verso Super Eye Serum, Verso Lip Serum, Verso Daily Glow, Verso Clarifying Gel, Verso Day Cream, Verso Night Cream, Verso Super Facial Oil, Verso Super Facial Serum och Verso Dark Spot Fix.

Urval av produkter med Retinol 8

NEAR 1

En banbrytande molekyl

NEAR 1 (Niacinamidoetyl Retinoate), vår egen patenterade molekyl, är så mycket mer än bara en ingrediens. NEAR 1 står för kärnan i vår filosofi – ett vetenskapligt tankesätt – och vår ambition att erbjuda hudvård med verklig effekt. Molekylen är den första i sitt slag och kombinerar A-vitamin och niacinamid i en effektfull, mångsidig teknik. Således ett banbrytande och naturligt komplement till Retinol 8.

”NEAR 1 är den nya generationen A-vitamin.”   

Resultatet av åtta års forskning och utveckling

Vi startade projektet med att utveckla NEAR 1 eftersom vi ville förbättra effektiviteten och användningen av A-vitamin. Vår ambition under forskning och utveckling var att skapa en effektiv och stabil A-vitaminteknik utan risk för irritation. Efter att ha kombinerat två stjärningredienser, A-vitamin och niacinamid, tillsammans med en unik länk, produceras ett nytt A-vitaminderivat (en ester av A-vitamin). Tekniken använder niacinamid för att ytterligare stabilisera och förbättra fördelarna med A-vitamin. Detta resulterar i ett A-vitamin mer stabilt, effektivt och skonsamt - det första i sitt slag.

Med NEAR 1 introducerar vi något innovativt, i nivå med A-vitaminkomplexet Retinol 8. För oss är det en triumf för hudvård baserad på vetenskapligt bevisade ingredienser.

NEAR 1 ger A-vitamins synbart föryngrande och uppljusande fördelar samt dess förmåga att effektivt avlägsna gamla hudceller snabbare från det yttersta lagret av huden, epidermis. Detta kan förbättra utseendet av en fräsch, jämn hudton med en hälsosam lyster. Studier visar och bekräftar att NEAR 1 har enastående utjämnande egenskaper och ger en fantastisk glow med naturlig strålande lyster. Kort sagt, NEAR 1 tar fram det bästa av A-vitamin i en kraftfull, mångsidig teknik.

Extra fördelaktigt med NEAR 1 

 • Utjämnande
 • Lystergivande
 • Uppljusande
 • Återfuktande
 • Synbart lugnande
 • Hypoallergen 

Verso Super Elixir är den första produkten med NEAR 1

Verso Super Elixir är ett uppljusande, fuktgivande och närande ansiktsserum formulerat och utvecklad för att minska synligheten av pigmenteringar och ojämn hudton. Produkten innehåller NEAR 1, den nya och unika Verso-molekylen som kombinerar A-vitamin och niacinamid (vitamin B3) i en effektfull, mångsidig teknik.

Ansiktsserumet med aktiva ingredienser i hög koncentration ger en påtagligt jämnare hudton och slätare hudtextur. Den effektiva produkten återfuktar huden och gör den motståndskraftig mot de synliga effekterna av miljörelaterade stressfaktorer.

Verso Super Elixir innehåller lakritsrot för sin lugnande inverkan och för att förhöja det utjämnande och lystergivande resultatet. En av de mjukgörare och fuktgivande ingredienserna som används i serumet är squalane, en oljelöslig ingrediens som finns i hudens egen naturliga olja som kallas sebum. Dess egenskaper gör att den lätt absorberas av huden och lämpar sig för alla hudtyper. Ingrediensen ger långvariga återfuktande fördelar och är en utmärkt bärare av ingredienserna i Verso Super Elixir för optimala resultat. 

En studie visar att Verso Super Elixir är hypoallergen och kan användas på känslig hud. Det är dock viktigt att veta att det är individuellt hur huden reagerar på nya aktiva ingredienser.

”Verso Skincares stjärningredienser är grunden för vår vetenskapsbaserade hudvårdsfilosofi.” – Lars Fredriksson, grundare av Verso Skincare

SIGNA UPP & FÅ 15% RABATT PÅ DIN NÄSTA ORDER