Välj tre varuprover som gåva med varje order – Fri frakt över 500 kr

Verso Journal

Återfukta Din Hud

    14 · 06 · 2022

En väl återfuktad hud är avgörande för att uppnå en hälsosam och jämn hud. Att se till att din hud är ordentligt återfuktad är en viktig del i att upprätthålla och stödja hudens naturliga skydd. På lång sikt kan användandet av högkvalitativa produkter förbättra hudens naturliga funktioner och motverka onödig torrhet. Verso erbjuder produkter som hjälper till att ge omedelbar, långvarig fuktboost som lämnar huden balanserad, mjuk och jämn med ökad motståndskraft mot miljörelaterade stressfaktorer.

INTRODUKTION

När vi åldras minskar hudens naturliga fuktnivå. Denna process påverkas inte bara av vår ålder utan också av andra faktorer i våra liv som stress och kost. Även externa påfrestningar som värme, kyla och solljus har betydelse. När vår naturliga fukt börjar minska är det viktigt att återfukta huden för att upprätthålla en smidig, välmående och balanserad hud för att fungera optimalt och kännas bra. En grundläggande hudvårdsrutin bör alltid främst fokusera på återfuktning för att stärka hudens naturliga skydd och för att huden ska se jämn och smidig ut. Resultatet inkluderar ökad motståndskraft mot påfrestningar och ett naturligt, hälsosamt glow.

Det är fördelaktigt att använda fuktgivande ingredienser som både ger direkt och långvarig fukt, samt att kombinera med ingredienser som motverkar onödig torrhet samtidigt som de stärker hudens naturliga skydd.

LÖSNING

Vi kan konstatera att det finns många faktorer som påverkar vår huds fuktighetsnivåer. Men samtidigt finns det flera saker vi kan göra för att ge vår hud goda förutsättningar att motverka onödig torrhet och närma oss det önskade resultatet av vår dagliga hudvårdsrutin.

Nedan följer några rekommendationer om vad du kan göra för att skydda och bibehålla din huds fuktnivå. Vi har listat några aktiva och ”smarta” ingredienser och produkter som hjälper till att optimera hudens fuktnivå.

- Jacqueline, Verso-kund, om Verso Eye Cream

Jag är besatt och kär i den här produkten. Jag ser fram emot att använda den varje kväll innan jag går och lägger mig.

HUR DU ÅTERFUKTAR DIN HUD OCH BIBEHÅLLER EN HÄLSOSAM LOOK

Anpassa hudvårdsrutinen efter hudens behov. Detta är något som kan förändras under året men också med åldern.

Försök att undvika för varmt vatten eller att använda för mycket vatten när du rengör din hud. Stora mängder varmt vatten kan lätt bidra till att huden förlorar sin viktiga fukt. Att använda överdrivet mycket vatten kan också ha en uttorkande effekt på huden.

Applicera ett anpassat serum och creme för optimal och djupgående återfuktning. Lägg på lager efter lager, precis som huden naturligt är strukturerad.

Anpassa den dagliga miljön du vistas i efter din huds behov. En arbetsmiljö med torr luft kan lätt leda till ökad torrhet. Ett tips kan vara att investera i en luftfuktare.

Använd inte produkter som är för kraftfulla för din hud under en längre tid, då det kan bidra till en torrare, uttorkad hud med synlig irritation. 

Använd alltid solskydd under dagtid för att bevara hudens egna funktioner och resultaten du uppnått med dina fuktgivande och hudvårdande produkter som hjälper till att öka hudens naturliga skydd.

INGREDIENSER

SMARTA INGREDIENSER FÖR ÅTERFUKTNING

Niacinamid

Niacinamid (vitamin B3) är en stabil, vattenlöslig ingrediens med låg molekylär vikt. Ingrediensen hjälper till att främja bevarandet av fukt för att minska synligheten av rynkor och fina linjer, pigmenteringar, irritation och rodnad. Niacinamid används i hudvård för att främja utseendet av jämn hudton, minska oljig hud samt har visat sig ha stärkande egenskaper som förbättrar hudens naturliga skydd.

Hydrolyserad jästextrakt

Jästextrakt optimerar nivån av hyaluronsyra i huden och stärker huden för att öka dess motståndskraft mot miljörelaterade påfrestningar. Det övergripande resultatet är en jämn och smidig hud.

Squalane

Squalane och Squalene är hudidentiska och naturligt förekommande i mänskligt sebum, vår kroppsegna mjukgörarare som reglerar fukt och fett i vår hud. De är ingredienser med växtursprung som härstammar från olivolja. Squalane och Squalene främjar återfuktad och hälsosam fräsch hud.

Sackaridisomerat

Sackaridisomerat är ett växtbaserat extrakt med kraftfulla fuktgivande egenskaper. Ingrediensen förbättrar hudens naturliga skydd genom att minska synligheten av uttorkad hud och rodnader.

Ceramider

Ceramider ger långsiktig återfuktning och främjar hudens naturliga skydd mot synliga effekter av miljörelaterade stressfaktorer. Ingrediensen mjukgör huden och underlättar att den håller sig mjuk och slät.

Havre

Havre är känt inom hudvård för sin mångsidighet. De hudvårdande fördelarna med havre är dess mångfald av hudidentiska lipider och fettsyror, samt innehåll av mycket kraftfulla antioxidanter. Ingrediensen har synbart lugnande egenskaper och är mycket effektivt när det gäller att absorbera och avlägsna smuts och orenheter, rengöra porerna, återfukta och mjuka upp huden. Havre förbättrar hudens naturliga skydd och gör den mer motståndskraftig mot miljöpåfrestningar. Verso använder flera typer av havre som huvudingredienser: Avena Sativa Kernel Oil, Avena Sativa Kernel Flour och Fermented Avena Sativa Kernel Extract.

Upptäck

SIGNA UPP & FÅ 15% RABATT PÅ DIN NÄSTA ORDER