Super Facial Serum: Din gåva vid köp för minst 950kr – Kod: SUPERSERUM

Verso Journal

NEAR 1 - En molekyls födelse

    15 · 09 · 2022

NEAR 1, vår alldeles egen patenterade molekyl, är så mycket mer än bara en ingrediens bland andra. Den är ett uttryck för själva essensen av vår filosofi – hudvård med vetenskapligt verifierade ingredienser – och vår djupt rotade ambition att erbjuda produkter som ger verkliga, synbara resultat.

NEAR 1 är sprungen ur visionen att skapa något med den bästa formeln, den bästa effekten och med slutmålet att ta fram vår egen patenterade molekyl.

Låt oss ta dig tillbaka till hur allt började.

TIDENS TAND

Allt började redan år 2014. Vi hade en väldigt klar bild av vad vi ville uppnå men vi hade aldrig kunnat tro att vägen som låg framför oss skulle innebära så många utmaningar och hinder.

Att ta fram en helt ny molekyl är förstås aldrig enkelt. Det kräver lika delar vision, passion, uthållighet, ihärdighet och partnerskap. Det tog oss nästan åtta år att få alla bitar att passa pusslet när det kom till utvecklingen av NEAR 1.

När varje år på den här resan gav både glädje och utmaningar låg det överskuggande hindret kvar. Nämligen att hitta en vägvinnande lösning på att stabilisera A-vitamin tillsammans med niacinamid (vitamin B3). En huvuduppgift för molekylen i vardande, som vi inte tänkte kompromissa med, var att den skulle vara skonsam för huden med minimal eller ingen risk för irritation. Om vi misslyckades med den viktiga delen skulle vår vision komma till ett abrupt slut.

EN MOLEKYL DEMONTERAD

Molekyler utgör basen i kemin och målet med NEAR 1-molekylen var att skapa en effektiv och stabil form av A-vitamin som samtidigt är mycket skonsam mot huden. Genom att addera niacinamid, tillsammans med en unik länk, lyckades vi stabilisera och ytterligare förstärka effekten av A-vitamin.

“Att skapa nya molekyler är inte lätt och att utveckla NEAR 1 var i synnerhet svårt eftersom molekylen består av två delar av molekyler med två olika aktiviteter.” – Dr. Graziano, Chemelectiva laboratoriet, Milano

Mångsidig teknologi – Smarta ingredienser

På Verso fokuserar vi på så kallade smarta ingredienser. I praktiken innebär det att vi noggrant komponerar våra produkter för att säkerställa att de ger optimala synliga resultat på huden. Till exempel, för att skapa en creme eller ett serum, behöver den slutgiltiga produkten innehålla mer än bara ett antal aktiva ingredienser. Vi strävar dock alltid efter att använda så få, högkvalitativa ingredienser som möjligt utan att kompromissa med din upplevelse av produkterna.

NEAR 1 är själva symbolen för en smart ingrediens och ett naturligt tillskott till Versos pionjärprodukter innehållande Retinol 8.

”NEAR 1 är resultatet av Versos strävan i att erbjuda effektiv hudvård med vetenskapligt verifierade ingredienser som är lätt att använda och ger synbara resultat.” – Lars Fredriksson, grundare och VD, Verso Skincare

CIAO ITALIA – NYA VETENSKAPLIGA

Efter att arbetet med den nya molekylen kommit långt på vägen återstod två stora hinder; att stabilisera den och göra den löslig. Det fick vår grundare och VD, Lars Fredriksson, att ge sig ut på en resa där uppdraget var att finna en vetenskaplig partner som kunde bistå i arbetet med att förena molekylerna som senare skulle komma att bli NEAR 1. Som det gamla talesättet går: alla vägar bär till Rom, även om Milano är mer rättvisande i det här fallet.

“Lyckligtvis hittade jag Dr. Graziano, som faktiskt kunde bygga molekylen jag föreställt mig från första början.” – Lars Fredriksson, grundare och VD, Verso Skincare 

Utanför Milano ligger Chemelectiva, ett välrenommerat laboratorium som är involverat i att utveckla molekyler inom det farmaceutiska fältet men även inom den kosmetiska industrin. Lars fann och identifierade Dr. Graziano, som leder Chemelectiva, såsom den perfekta ingenjörspartnern för att skapa NEAR 1.

Stabiliseringen av A-vitamin och vitamin B3 (niacinamid) innebar ett nytt vetenskapligt band. I och med det togs även ett signifikant steg mot att förverkliga NEAR 1.

MÅLLINJEN

På den inte fullt så avlägsna horisonten kunde vi nu skönja mållinjen. Vi närmade oss ögonblicket då vi kunde berätta för världen om våra nya vetenskapliga insikter och inte minst om den alldeles nya produkten Verso Super Elixir, vars superkraft var just NEAR 1. Men, innan vi skulle korsa mållinjen följde vi vårt modus operandi och genomförde en effektivitetsstudie.

Studien inkluderade kvinnor i åldrarna 45-65 år med känslig/normal hudtyp. Verso Super Elixir applicerades morgon och kväll efter en skonsam rengöring. SPF användes som sista steg under dagtid. En 12-veckors utvärdering, självskattning med frågeformulär, foton, analys med VISIA-system (hudscanning) och en klinisk bedömning ledd av en dermatolog utfördes.

Självskattningsformuläret uppgav att 90% av respondenterna hade märkt att deras hy fått påtagligt mer lyster, 78% märkte en synlig förbättring av ojämn hudton och 89% kände en lugnande effekt på sin hud. 

Det var nu dags att ta det sista steget och berätta för världen om NEAR 1 och Verso Super Elixir. 

Vår nya molekyl var född.

FÖRE & EFTER 6 VECKOR

VERSO SUPER ELIXIR

Den första produkten med NEAR 1 är Verso Super Elixir. Det är ett synbart utjämnande ansiktsserum som ger en slätare hudtextur och en hy full av strålande lyster. Likt alla andra Verso produkter är Super Elixir sann mot vår strävan i att erbjuda effektiv och vetenskapligt bevisad hudvård som är lätt att använda och ger synbara resultat.

SIGNA UPP & FÅ 15% RABATT PÅ DIN NÄSTA ORDER