Välj tre varuprover som gåva med varje order – Fri frakt över 500 kr

Verso Journal

Bibehåll resultaten av A-vitamin

  09 · 04 · 2023

A-vitamin/Retinol är betraktat som ”the golden standard” inom hudvård är en självklar del av en resultatinriktad hudvårdsrutin om du frågar oss.  A-vitamin är en typ av retinoid och en av de mest studerade hudvårdsingredienserna i världen. Retinoider är det övergripande namnet för alla derivat av A-vitamin, som Versos unika A-vitaminkomplex Retinol 8 och vår egen patenterade molekyl NEAR 1. Sedan starten av Verso år 2013 har vi predikat vikten av att använda produkter med denna nyckelingrediens, med vetskap om de många hudförbättrande resultat som A-vitamin/Retinol ger. 

Den som söker en hudvårdsrutin som ger synliga resultat på huden bör överväga att använda A-vitamin/Retinol. I denna journal tittar vi närmare på hur man tar del av de många fördelarna och bibehåller de synliga resultaten av denna, i vår mening, magiska ingrediens.

A-VITAMIN - EN RESULTATINRIKTAD INGREDIENS

Aktiva ingredienser, som A-vitamin/Retinol, kan på lång sikt hjälpa till att stärka hudens naturliga skydd med de synliga effekterna av miljörelaterade stressfaktorer och främja samt bibehålla utseendet av en strålande jämn hudton med hälsosam lyster. 

När man använder högkvalitativa och resultatinriktade produkter är det av vikt att skydda huden från UV-strålning för att bibehålla resultaten och en välmående hudhälsa. Många aktiva ingredienser, som A-vitamin/Retinol, kan användas under dagen om de kombineras med ett solskydd med hög SPF. Detta är ett viktigt steg oavsett årstid. Att inte skydda huden när vi arbetar med effektiv hudvård kan ha stor betydelse för det synliga resultatet.

När du lägger till A-vitamin/Retinol i din hudvårdsrutin kan det vara fördelaktigt att få hjälp med att välja en passande produkt för din unika hud. En annan faktor av betydelse för resultatet är vilka andra produkter du använder och kombinerar med din A-vitamin/Retinolprodukt. Fortsätt läsa för att ta del av den kunskap du behöver för att åtnjuta det bästa av denna resultatinriktade ingrediens.

SYNLIGA RESULTAT AV A-VITAMIN

Vi rekommenderar alla att dagligen använda en hudvårdsprodukt med A-vitamin/Retinol. Detta för att uppnå och bibehålla utseendet av en hälsosam, jämn hudton och en hud med spänst och fasthet. Att hitta en A-vitamin/Retinolprodukt som passar den individuella huden är förstås en viktig del för att undvika någon negativ reaktion den aktiva ingrediensen. Som tur är finns denna stjärningrediens tillgänglig i många olika derivat och koncentrationer så att alla bör kunna hitta en lämplig variant A-vitamin/Retinol.

A-vitamin produkter

Att använda en produkt med A-vitamin/Retinol hjälper till att stärka hudens försvar mot de synliga effekterna och miljörelaterade stressfaktorer. Det unika med A-vitamin är dess förmåga att kommunicera med din hud och ingrediensen kan liknas vid en bra gyminstruktör som hjälper dig att träna trött och glåmig hud och får den att komma i toppform.

Att applicera en produkt med A-vitamin/Retinol på huden kan ge följande fördelar:

 • Synligt föryngrad hud som är motståndskraftig och spänstig med naturlig glow. 
 • Jämnare hudton med en strålande hälsosam lyster. 
 • Verkar lugnande och minimerar utseendet av tillfällig rodnad.
 • Ger skydd mot synlig påverkan av miljörelaterade stressfaktorer och hjälper till att bibehålla en välmående hud tack vare kraftfulla antioxidantegenskaper. 
 • Gör huden balanserad och klar. A-vitamin/Retinol kan hjälpa till att undvika att porerna blir igentäppta till följd av överskott av olja/sebum (hudens eget fett) och gamla hudceller. Denna förmåga motverkar att finnar/plitor uppstår och ger huden ett hälsosamt utseende. 

BIBEHÅLL RESULTATEN - 3 VIKTIGA STEG

Kom ihåg att hudens tillstånd förändras över tid och du kan behöva justera din rutin utefter önskat resultat, årstidsväxlingar eller när du känner att huden har ett särskilt behov. Se gärna till att rådfråga en hudterapeut eller hudläkare vid behov för rätt hjälp och guidning.

Du bör undvika att blanda för många olika aktiva produkter samtidigt. Vi rekommenderar att du i stället främst fokuserar på produkter som ger fukt och tillför antioxidanter samt att dagligen använda ett högt solskydd. Dessa delar ger en hudvårdande grund och är viktigt att inkludera i alla hudvårdsrutiner. När din hud är skyddad mot de synliga effekterna av miljöpåverkan och har en balanserad fuktnivå kan du utöka din rutin för att ytterligare förbättra de synliga resultaten. Du kan med fördel lägga till aktiva och koncentrerade ingredienser såsom A-vitamin/Retinol.

Dessa tre steg är viktiga och bör ingå i din dagliga hudvårdsrutin:

1. Använd solskydd

Många aktiva ingredienser kan användas under dagtid. Det är dock av stor vikt att de kompletteras med ett högt SPF för att skydda huden, särskilt viktigt om du vill ta del av och bibehålla fördelarna av att använda A-vitamin/Retinol i din hudvårdsrutin. Kom ihåg att solen kan bidra till hudskador oavsett dess livsnödvändighet och hur njutbar den än må vara. 

Även om Versos A-vitamin Retinol 8 och NEAR 1 kan användas dagtid är det av vikt att skydda huden från solen – oavsett om du använder A-vitamin/Retinol eller ej. Vi rekommenderar alltid att du avslutar din dagliga rutin med högt solskydd, SPF 30 eller 50. Detta för att bibehålla resultaten av dina hudvårdsprodukter och utseendet av hälsosam hud.

2. Använd produkter rika på antioxidanter

A-vitamin/Retinol har kraftfulla antioxidativa egenskaper som kan stärka hudens naturliga försvar mot miljörelaterade stressfaktorer och ge en förnyad fräschör till huden. 

Här följer andra hudförbättrande ingredienser som innehåller en rik mängd antioxidanter och hjälper till att bibehålla de enastående resultaten av A-vitamin/Retinol:

 • Vitamin B3, Niacinamid, upprätthåller fukthalten i huden och motverkar därmed att fina linjer och rynkor uppstår. Ingrediensen har stärkande egenskaper och används i hudvård för att främja utseendet av jämn hudton samt balansera huden.
 • C-vitamin förbättrar hudens naturliga skydd och hjälper till att motverka utseendet av trött, glåmig hud.
 • Gurkmeja är en kraftfull antioxidant som dämpar tillfällig rodnad, jämnar ut synliga pigmenteringar samtidigt som ingrediensen stärker hudens naturliga motståndskraft mot miljöpåverkan.
 • E-vitamin hjälper till att stödja andra aktiva ingredienser, särskilt antioxidanter som A-vitamin och C-vitamin.
 • Phloretin är en växtbaserad ingrediens med antioxidativa egenskaper som minimerar för tidigt åldrande såsom fina linjer och rynkor samtidigt som den synligt lugnar huden.

Verso-produkter rika på hudförbättrande antioxidanter:

 • Verso Day Cream  – En fuktgivande och vitaliserande ansiktscreme för strålande, välmående hud. Verso Day Cream är formulerad med Retinol 8, Niacinamid och Gurkmeja för att skydda huden från de synliga effekterna av miljöpåverkan och minska uppkomsten och utseendet av ojämn hudton.

 • Super C Serum  – Ett dagligt serum som är avgörande för att bibehålla en frisk hudton. Verso Super C Serum kan förbättra de synliga resultaten av A-vitamin/Retinol när de används tillsammans, eftersom C-vitamin skapar en optimal miljö för A-vitamin/Retinol, förlänger dess effektivitet och därmed förbättrar hudens utseende. Om du använder en produkt med A-vitamin/Retinol i din dagliga rutin föreslår vi att du applicerar Verso Super C Serum till dagen och din A-vitamin/Retinolprodukt på natten.

3. Använd ingredienser och produkter som ger fukt och mjukgörande effekt

Fuktgivande och lugnande produkter hjälper till att stärka din hud och är fördelaktiga att använda i kombination med A-vitamin/Retinol.

Om du är ny användare av A-vitamin/Retinol kan det initialt leda till synlig torrhet, flagning och rodnad. Men om du väljer rätt produkt att börja med, går långsamt fram och gradvis ökar användningen i kombination med att använda återfuktande produkter, kommer du att minimera risken för eventuella sidoeffekter.

Fukt är en viktig del för en god hudhälsa och ingår i grunderna för en välmående och motståndskraftig hud. Håll gärna utkik efter följande ingredienser för att se till att huden är i god kondition och perfekt redo att hantera A-vitamin/Retinol för bästa resultat:

 • Hydrolyserat jästextrakt optimerar nivån av hyaluronsyra i huden, vilket stärker den och ökar dess motståndskraft mot miljörelaterade stressfaktorer. Det övergripande resultatet är mjuk och smidig hud.
 • Squalane är en växtbaserad ingrediens som härstammar från olivolja. Främjar återfuktad och välmående hud.
 • Solrosolja stärker huden genom att säkerställa högeffektiv återfuktning. Den specifika solrosolja som används i Versos produkter tillför utmärkta lugnande egenskaper.
 • Ceramider stärker hudens naturliga skydd och långvarig återfuktning, vilket hjälper huden att behålla sin fukt och mjukhet.
 • Havre ger näring och tillför lugnande effekt till huden. Det minskar risken för synlig hudirritation orsakad av brist på fukt. Havre har en hög koncentration av antioxidanter som hjälper till att bibehålla en hälsosam hud.

Följande produkter tillför huden intensiv återfuktning och mjukgörande effekt:

 • Verso Hydration Serum ger omedelbar och långvarig fukt samt hjälper till att förbättra utseendet av torr och glåmig hud samtidigt som serumet ger en lugnande känsla.
 • Verso Nourishing Cream är en mjukgörande creme som ger näring och återfuktar huden direkt och långvarigt. Produkten maximerar hudens fuktnivå och gör den mjuk, strålande och jämn.
 • Verso Nourishing Mask tillför stärkande och närande ingredienser samt återfuktar huden. Ansiktsmasken främjar hudens naturliga skydd och användning av den resultatinriktade masken ger en hälsosam hudton med påtaglig lyster.

Verso Skincare

Fuktgivande, lugnande och mjukgörande produkter hjälper till att stärka din hud och är fördelaktiga att använda i kombination med A-vitamin.

EXFOLIERA FÖR ATT FÖRSTÄRKA EFFEKTEN

Om du är en van användare av A-vitamin/Retinol kan du ytterligare förstärka dess effektivitet genom att exfoliera din hud. Exfolierande produkter med AHA-syror såsom glykolsyra och mjölksyra, kan effektivt avlägsna gamla hudceller från hudens yttersta lager och bidra till att ge din hud ett fräscht och vitaliserat utseende.

Verso Peel Mask med AHA- och PHA-syror är en exfolierande gelmask som lämnar din hud mjuk och slät med en omedelbar lyster. Utöver att förhöja effekten av din dagliga hudvårdsrutin kan regelbunden användning av Verso Peel Mask bidra till att lösa upp tilltäppta porer och hålla huden klar och fräsch.

Verso Peel Mask förbättrar effektivt resultaten av efterföljande produkter i din hudvårdsrutin. För motståndskraftig hud som är van vid produkter med aktiva ingredienser rekommenderar vi att du kombinerar Verso Peel Mask med andra Verso-produkter som innehåller Retinol 8 eller NEAR 1. Vi vågar lova att du kommer bli nöjd med de synliga resultaten. 

UPPTÄCK MER

SIGNA UPP & FÅ 15% RABATT PÅ DIN NÄSTA ORDER